Travel

13 x de meest mooi gekleurde wateren en stranden ter wereld: van felblauw tot millennial pink

We hebben het al een paar keer gehad over roze stranden die je kunt bezoeken maar er zijn nog zoveel meer mooie plekken op aard die een vliegticket waard zijn. Dit keer nemen we de mooiste wateren en stranden ter wereld onder de loep die een bijzonder kleurtje hebben. Het zijn er 13 dus houd je vast... we beginnen!

1. Zell-am See Kaprun, Oostenrijk
Gelukkig voor ons is deze beauty in principe gewoon ook met de auto te bereiken vanuit Nederland. In de Oostenrijkse Alpen, niet zover van Salzburg, ligt Zell am See Kaprun. Afhankelijk van het licht is het water kristalhelder of melkachtig turquoise: met allebei hebben wij geen problemen. 

 

Een bericht gedeeld door Korbi (@korfefe) op

2. Chott el Djerid, Tunesie
Hierbij de allereerste uit het rijtje die (onder andere) een roze tint heeft. Zwemmen kun je niet bij Chott el Djerid, want de veelal roze meren zijn te vinden op de grootste zoutpan van de Sahara en dus bremzout en vaak ondiep, maar mooi is het wel. Naast roze kun je ook andere kleuren spotten op Chott el Djerid.

3. Fuertaventura, Spanje
Dit is misschien wel de meest bekende uit het rijtje. Het La Concha strand op Fuertaventura, een Spaans eiland gelegen vlakbij Ibiza, heeft zachtroze zand. Zwemmen kun je er als de beste net als mooie kiekjes maken voor je eigen dossier of Instagram. 

4. Telluride in Colorado, Verenigde Staten
In de San Juan bergen van Telluride zijn heel wat mooie meren te vinden met prachtige kleuren: wij noemen een Blue Lakes, Hope Lake en Navajo Lake. Vaak is het er wel koud, dus zwemmmen wil je misschien liever niet.

5. Las Coloradas in Yucatan, Mexico
Micro-algen zijn verantwoordelijk voor de opvallend roze en oranje gekleurde meren in Yucatan die van elkaar gescheiden worden door middel van een dijk. Ook hier kun je beter niet het water in plonsen.

 

Een bericht gedeeld door Daniel Yubi (@danielyubi) op

6. Devil's Bath, Nieuw-Zeeland
Zwemmen wil je er vast en zeker niet, knalgroen is nou niet echt een aantrekkelijke kleur om in te baden, maar opvallend is het wel: het kleine Devil's Bath in Nieuw-Zeeland.

7. Caño Cristales, Colombia
Deze prachtige rivier in Colombia is zwembaar (doe alleen geen zonnebrandcrème op want anders breng je het ecosysteem in de war) én heeft talloze verschillende kleuren. Hoog op ons lijstje om te bezoeken dus.

8. Kelimutu Lakes op Oost-Nusa Tenggara, Indonesië
Feller blauw dan deze vulkanische meren kan bijna niet. Het is een flinke klim en in het water plonsen zouden we niet doen, maar dan heb je ook wat.

9. Grand Prismatic Spring in Wyoming, Verenigde Staten
In het Yellowstone National Park zijn kokend hete wateren te vinden met alle kleuren van de regenboog. Als dat niet een bucketlist bestemming is, dan weten wij het ook niet meer.

10. Lake Hillier, Australië
Algen die dol zijn op zout veroorzaken het knalroze water van Lake Hillier op het afgelegen Middle Island in West-Australië. Je moet even flink wat reizen om er te komen maar het is dan ook heel bijzonder.

11. Huanlong National Park, China
In de Sichuan provincie van China vind je deze parels van knalblauwe meertjes die ook nog eens omringd zijn door prachtig groen. Wat wil je nog meer?

12. Laguna Colorada, Bolivia
Het schijnt dat Salvador Dali zich voor meerdere kunstwerken liet inspireren door dit prachtige meer en wij begrijpen helemaal waarom. Naast prachtige wateren, vind je er flamingo's en zoutpannen.

13. Havasupai in Arizona, Verenige Staten
In de Grand Canyon kun je deze prachtige watervallen met kristalheldere wateren vinden. Ga je een bezoekje brengen aan dit bijzondere natuurgebied? Sla dan Havasupai dan absoluut niet over!

 

Een bericht gedeeld door Shannon W. (@sn_dub) op

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top