Travel

Dit zijn 8 dingen die je niet zou moeten doen tijdens een vlucht

De kans is groot dat je binnenkort in een vliegtuig stapt om vakantie te vieren. Vliegen: de één heeft er geen problemen mee terwijl de ander er een hekel aan heeft. Eén ding is zeker, de volgende acht dingen moet je in ieder geval niet doen tijdens een vlucht.

1. Te veel alcohol drinken
Goed gehydrateerd blijven tijdens een vlucht is sowieso een must en alcohol helpt daar niet echt bij. Ben je bang om te vliegen en neem je een drankje (of vier) om je wat relaxter te voelen? Wees je er dan wel van bewust dat het ook averechts kan werken. Door alcoholconsumptie kan je juist angstiger worden en ook nog eens misselijk. En als je iets niet wilt...

2. Drink geen dehydraterende goedjes
Alcohol stipten we hierboven al even aan maar ook koffie en drankjes met prik zijn een no go. Je lichaam verliest per uur ongeveer 225 ml vocht tijdens een vlucht dus drink zeker die hoeveelheid water elke 60 minuten. 

3. Vlieg niet als je ziek bent
Natuurlijk is dat niet altijd een optie maar als je in de gelegenheid bent om het uit te stellen, doe dat dan zeker. Vliegen als jij je niet lekker voelt, is niet alleen naar voor jezelf maar kan ook vervelend zijn voor anderen. De kans is groter dat je anderen besmet in een vliegtuig door de lucht die maar blijft hangen. Kun je niet om de vlucht heen? Dek dan je neus en mond af met een mondkapje of shawl en gebruik regelmatig desinfecterende handgel. 

4. Raak oppervlakten waar potentieel veel bacteriën op zitten niet aan of maak deze eerst schoon
Wist je dat er mensen zijn die de luiers van hun kinderen verschonen op de tray table? Juist ja, de plek waar jij ook je vliegtuigmaaltje nuttigt. Het inklapbare tafeltje, de sluiting van de veiligheidsriem en de deuren van toiletten zijn dingen die je liever niet aanraakt in een vliegtuig en zeker niet als je daarna gaat eten. Kan je er niet omheen? Neem dan antibacteriele doekjes en handgel mee! Tenzij je graag buikgriep oploopt...

 

Taiwan bound with this one 🇹🇼

Een bericht gedeeld door Chriselle Lim 🌟 임소정 (@chrisellelim) op

5. Draag geen make-up
Vliegen is een ware aanslag op je huid en als je pech hebt dan ga je dat zeker terugzien in je gezicht. Tijdens de vlucht wordt je huid waarschijnlijk extra droog of vet en dat in combinatie met make-up wil je niet. Haal als je in het vliegtuig bent je make-up eraf met wat micellair water en, als je niet zonder make-up naar je plaats van bestemming wilt, maak je weer op in de toiletten van het vliegveld als je geland bent. 

6. Verwaarloos je huidverzorging niet
Wist je dat jij je kun verbranden als je aan het vliegen bent? Je bent dichterbij de zon én de stralen kunnen ook door de raampjes naar binnen komen. Het dragen van een crème met SPF 50 is geen overbodige luxe. Als je eenmaal in de lucht bent dan is het verstandig om een face mist te gebruiken om je huid vochtig en fris te houden. Tot slot is het ook slim om een antioxidant te smeren om je gezicht te beschermen tegen vrije radicalen. Vergeet je handen, lippen en ogen ook niet!

7. Blijf niet de hele tijd op je plek zitten
Zeker als je een vlucht van flink wat uurtjes hebt, is het verstandig om zo nu en dan een loopje te gaan maken. Zeker als je wat ouder of zwanger bent, is dit een must. Door te lopen help je de bloedcirculatie en wordt de kans op trombose of bloedpropjes verminderd. 

8. Reken er niet op dat je kunt slapen tijdens een vlucht
Als je goed uitgerust het vliegtuig in stapt en niet verwacht dat je kan slapen, dan valt het altijd mee. De kans is namelijk groot dat je niet echt diep in slaap valt door geluiden om je heen, het onderbewuste gevoel van dat je aan het vliegen bent of doordat je regelmatig aangestoten wordt of moet opstaan voor andere mensen. 

 

Amsterdam -> London -> Amsterdam -> Bologna in 36 hours.

Een bericht gedeeld door Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) op

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top