Beauty

5 x tips voor het verzorgen van de huid in de zomer

De hitte deze dagen is ongekend in Nederland maar je huid heeft het altijd wel te verduren tijdens de zomer. Naast een grotere blootstelling aan fel zonlicht (en de schadelijke stralen daarvan), komt je huid ook in contact met water uit de zee of van een zwembad. Of je nou thuis blijft of op vakantie gaat. Hoog tijd dus om je velletje deze zomer extra in de watten te leggen. Maar hoe je dat doet? Wij geven vijf tips!

1. Hydrateren van binnen uit
Genoeg vocht drinken is altijd belangrijk maar in de zomer nog eens extra. Gebruik een fles waarvan duidelijk is hoeveel water je erin kunt doen en neem deze overal met je mee. Verrijk het water bijvoorbeeld met een citroentje of ander fruit om het lekker verfrissend te maken.

2. Voed je huid extra met arganolie
Door de zon en het zeewater kan je huid droog aanvoelen. Als je genoeg water drinkt en je velletje alsnog trekkerig is of je gewoon je skin extra wilt verwennen, dan is arganolie een must. Dankzij de kwalitatieve argan olie van Arganic voelt je huid snel weer fluweelzacht en soepel aan. Het helpt bovendien je huid te herstellen. Arganolie is ook ideaal bij nare aandoeningen als acne, eczeem, psoriasis maar ook perfect tegen littekens of striemen. Het goedje is tevens uitstekend voor de verzorging van haar en nagels. Meer te weten komen over arganolie kan op deze pagina.

3. Schuw producten met flink wat parfum
Als het even kan, ga dan voor producten zonder parfum. Parfum droogt de huid namelijk uit en dat is het laatste wat je wilt in de zomer. 

4. Beweeg!
Je zou het niet direct in verbinding brengen met de conditie van je huid, maar zo nu en dan bewegen kan wonderen doen. Door te sporten wordt de bloedsomloop en zuurstofcirculatie in je lichaam gestimuleerd, wat een gunstig effect heeft om de conditie van je huid. Kies er wel voor om te gaan bewegen op een juist moment van de dag: in de brandende zon rond 15:00 is natuurlijk een no go maar in de ochtend of avond in de schaduw kan het prima. 

5. Let extra op wat je eet
Alles wat je eet heeft uiteindelijk een positief of negatief effect op je huid. Kies voor producten waar niet veel verzadigd vet, zout of suiker in zit als je de conditie van je velletje optimaal wilt houden deze zomer. Fruit (maar ook hierbij: overdaad schaadt) en groente zijn perfect omdat deze ook nog eens vol zitten met vocht. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top