Fashion

Ga voor een exotische look deze zomer

Het is zomer en dat betekent flaneren over de boulevard langs het strand, lekker bijkletsen met vriendinnen op een terrasje en uiteraard vakantie, het liefst ver weg naar een exotisch oord. Maar ook als je kiest voor een staycation kan je jezelf op een tropisch eiland wanen met volgende accessoires.

Wapperende oorbellen
Voor de thuisblijvers die voor een vakantie in eigen land kiezen tot de avonturiers die slepend met een koffer het vliegtuig in stappen naar de zon en witte stranden: oorbellen blijven essentiële zomeraccessoires. Zeker als het wat warmer wordt en je je haar opsteekt, dan voegen oorbellen heel veel toe aan je outfit. En als je van plan bent om een tropisch oord aan te doen, dan zijn oorbellen in de vorm van een veertje (van goudkleurig tot felle kleuren) een échte aanrader om helemaal in de exotische sferen te komen.

Bron: Pexels

Laat je ogen poppen met kleurlenzen
Je kan natuurlijk een mooie zonnebril kopen met gekleurde glazen, maar naast het feit dat mensen dan je ogen niet kunnen zien, ligt het gevaar altijd op de loer dat je ´m ergens laat liggen of dat je zonnebril kapot gaat. Dus waarom zou je het niet een niveautje hoger brengen, met gekleurde lenzen? Bestel ze eenvoudig online en draag ze de volgende dag al. Zo beleef je de hele zomer met ogen in de kleur van jouw keuze. En nog mooier: als mensen jou aankijken zien ze de reflectie van je ziel in je mooi gekleurde ogen! Werk helemaal af met kleurrijke oogschaduw.

Zet je lippen in een opvallend kleurtje
Exotisch associëren we al gauw met tropisch en bij tropisch denk je al gauw aan felle kleuren: het groen van de palmbomen, het blauw van de oceaan, het groengeel van de ananassen – daar kan je niet als een grijze muis tussen gaan lopen. Kleren met felle kleuren kopen kan, maar de kans is groot dat je niet veel kleren zal dragen bij temperaturen boven de vijfentwintig graden. Kies daarom voor een felle lippenstift en verras iedereen met een felle kleur die je laat stralen in de zomerzon!

Handtas in fake krokodillenleer
We gaan natuurlijk geen leren tas promoten, want hoe minder dierenleed er komt kijken bij de productie van bijvoorbeeld tassen en schoenen, hoe beter. Maar een mooie, felgekleurde tas geeft je outfit zeker een extra exotisch tintje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tas met schubben? Dit ziet eruit alsof je tas gemaakt is van de huid van een krokodil. Je komt zo extra avontuurlijk over tijdens je tropische vakantie. Kijk voor je een nieuwe tas koopt wel even goed of het wel écht kunstleer is!

Bron: Pexels

Omslagdoek in opvallende print
Zoals we al zeiden heb je in de zomer waarschijnlijk niet veel zin om strakke rokjes of warme blousjes te dragen als het kwik stijgt. Zeker voor de strandgangers onder ons is niks fijner dan snel een omslagdoek om te kunnen slaan als je even naar een tentje wilt om een drankje te halen. Als je een mooie omslagdoek kiest die een beetje doorschijnend is en met een mooi patroon, zal je deze zomer zeker de show stelen!

Deel dit artikel
Back to top