Fashion

Meghan Markle en Prince Harry gaan miljoenen aan huwelijkscadeaus terugbrengen en dit is waarom

De royal wedding heeft miljoenen gekost, maar het koninklijk paar heeft er daarentegen ook wel een schat aan huwelijkscadeaus voor teruggekregen. Meghan en Harry gaven een paar weken voor het huwelijk aan dat ze geen cadeaus wilden ontvangen voor de trouwerij. Als mensen het toch graag zouden willen, konden ze het beste een goed doel uitkiezen om aan te doneren. Een groot deel heeft dit ook gedaan, maar sommige mensen en vooral bedrijven konden het niet laten om een presentje naar de twee te sturen. Goed bedoeld natuurlijk! Maar, ze kunnen er maar weinig mee. 

Meghan en Harry zijn zo'n zeven miljoen pond (!) aan cadeaus rijker, maar het zal jammer genoeg allemaal worden retourneert. Aan het zijn van een royal zitten logischerwijs ook een paar restricties verbonden en één daarvan is dat je dit soort cadeaus simpelweg niet mag aannemen. Veel zendingen zijn gesponsorde artikelen of bedoeld voor een publiciteitsstunt. Goed geprobeerd, maar helaas. Daarnaast zijn er ook liefhebbers van het Koninklijk Huis die het pasgetrouwde stel graag willen feliciteren met een geschenk, maar ook dat mag niet worden aangenomen.

“When gifts are accepted, the consent of the Member of the Royal Family should be contingent upon the enterprise undertaking not to exploit the gift for commercial purposes. Gifts offered by private individuals living in the UK not personally known to the Member of the Royal Family should be refused where there are concerns about the propriety or motives of the donor or the gift itself.”
Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top