Fashion

H&M komt met een Pride-collectie en wij zijn fan

Winkelketens komen wel vaker met een collectie die geheel in het teken staat van één thema. Zo hebben we wel eerder trouwcollecties gezien, milieubewuste items en samenwerkingen met bekende ontwerpers. H&M is hier een ster in en komt nu met een ode aan de LGBTQ-community. Wij hebben de eerste beelden gezien en we kunnen niet wachten om de collectie in de winkel te zien hangen! 

De items worden gelanceerd voor Pride Month en je kan ze vanaf 31 mei al shoppen in de winkels! Denk aan felle kleuren, regenboogprints, glitters en liefdevolle slogans. De collectie zal onder andere bestaan uit t-shirts, croptops, jeans, sokken en andere accessoires. 

De collectie is in samenwerking met Out Magazine, een blad in het teken van de LGBTQ-community, en er staan meerdere bekende gezichten model voor de lijn. De Olympische skiër Gus Kenworthy, model en activiste Gabrielle Richardson en muzikant Shaun Ross zijn bijvoorbeeld te zien in de campagne en dat laat een sterke boodschap achter. H&M wil met deze collectie acceptatie aanmoedigen.

"H&M believes in everybody’s right to love who they want. We hope people can use H&M’s Pride collection to celebrate their belief in equal love."

Naast het een mooie boodschap is, wordt tien procent van de opbrengst van de collectie gedoneerd aan het Free & Equal-programma van de Verenigde Naties. Nog meer reden om een kijkje te gaan nemen dus!

Een kleine greep uit de collectie:

Beeld: H&M

Deel dit artikel
Back to top