Beauty

Volgens onderzoek is dit de beste tijd op de dag om je zwaarste maaltijd te eten

De zomer komt steeds dichterbij en dat betekent dat iedereen er weer mooi uit wil zien in bikini. Ook al ben je echt wel mooi zoals je bent, of het nou in een bikini is of in een winteroutfit, zijn er genoeg mensen die zich er toch prettiger bij voelen als ze even wat meer in shape zijn voor het warme weer. Je moet natuurlijk doen waar jij je goed bij voelt en dan je ook maar beter goed geïnformeerd zijn. Er schijnt namelijk een tijd op de dag te zien waarin je het beste je grootste maaltijd kan nuttigen...

Skip jij wel eens je ontbijt? Dan doe je iets heel erg fout. Van jongs af aan wordt ons al verteld dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Dit neemt natuurlijk niet weg dat lunch en avondeten niet ook heel erg belangrijk zijn, maar dat staat los van het punt. Als je je ontbijt overslaat, dan begin je de dag al op de verkeerde voet. 

Uit onderzoek is nu zelfs gebleken dat je je grootste maaltijd het beste in de ochtend kan eten, dan dat je dit 's avonds doet. Om de stofwisseling goed op gang te krijgen, zouden we de meeste calorieën moeten innemen tijdens het ontbijt en dit door de dag heen langzaam moeten afbouwen. Volgens de American Heart Association zou het tijdstip waarop je iets bijna zo belangrijk zijn als wat je eet. 

Er is nog meer onderzoek nodig om alles goed in kaart te kunnen brengen, maar de moraal van het verhaal is dat mensen die goed ontbijten minder moeite hebben met het op peil houden van hun gewicht, dan mensen die dit niet doen. Dit heeft ermee te maken dat insuline, het hormoon dat de bloedsuikerspiegel verlaagt, vroeg op de dag het beste presteert Weer wat geleerd!

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top