Fashion

5 x dingen waar je aan moet denken tijdens het shoppen

Wij worden heel erg blij van een goede shopsessie, maar in het verleden hebben we ook genoeg over de toonbank gesleept wat we echt niet nodig hadden. Dit is niet alleen zonde van je geld, maar ook zonde van de ruimte die het opneemt. Al denk je misschien dat je niet genoeg kan hebben van bepaalde dingen, is dit vaak toch echt wel zo. Daarom zijn er een paar dingen die je jezelf moet afvragen als je op je volgende shoptripje gaat.

Het kopen van volle tassen aan kleding gaat soms sneller dan we van te voren hadden bedacht en dat is best een valkuil. Na een maand doe je die ene broek niet meer aan en na één wasbeurt is dat shirtje ook alweer lelijk. Dit zijn dingen die je wil vermijden en vandaar deze tips!

1. Heb je echt écht nodig?
Deze ligt best voor de hand, maar die ene sleutelhanger zal je echt geen gelukkiger mens maken. Soms is het wel leuk om een paar hebbedingetjes aan te schaffen, maar op een gegeven moment belandt het hoe dan ook in de kast. Dat is niet alleen zonde van je geld, maar ook van de ruimte én natuurlijk het item. 

2. Heb je items waarmee je het kan combineren?
Als je gaat shoppen voor nieuwe kleding zijn er ook zeker een paar dingen waar je op moet letten. Eén van die dingen die je jezelf moet afvragen is of je iets hebt waar je dat ene item mee kan combineren. Als dit niet het geval is zal je nog meer kledingstukken moeten aanschaffen om één outfit te creëren en dat werkt niet bepaald efficiënt. 

3. Is het je geld waard?
Soms is iets heel leuk, maar dan is het nog wel de vraag of het echt je geld waard is. Stel dat je een hele leuke tas in je handen hebt, maar het is eigenlijk niet precies waar je naar zoekt... Dan zou het toch best zonde zijn om daar je geld in te investeren in plaats van in iets waar je honderd procent tevreden mee bent. 

4. Voldoet de kwaliteit aan jouw standaarden?
Al die budget shirtjes kunnen nog voor zo'n leuke outfit zorgen, maar het is vaak wel al na een paar wasbeurten verpest. Hierdoor moet je niet veel later weer gaan shoppen en zo gaat de cirkel telkens rond. Je kan beter investeren in één mooi shirtje van goede kwaliteit, in plaats van in vijf shirtjes die in de prullenbak belanden. 

5. Is er ruimte voor of ligt het alleen maar in de weg?
Dit geld vooral voor hebbedingetjes, maar kleren kunnen natuurlijk ook in de weg liggen (als je het niet aantrekt bijvoorbeeld). Sommige dingen heb je simpelweg niet nodig en die items stapelen zich alleen maar op. 

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top