Travel

6 x onbekende eilanden in Europa die zeker een bezoekje waard zijn

Het is nog even aftellen, maar de zomer komt toch echt steeds dichterbij. Natuurlijk is dat dé periode waarin we massaal op vakantie gaan, dus het wordt ook de hoogste tijd om je reis even goed uit te gaan stippelen. Er zijn genoeg populaire plaatsen, maar het is ook echt de moeite waard om eens beter te kijken naar de onbekende plekjes.

Om je vakantie onvergetelijk te maken, zetten wij de zes leukste onbekende eilanden in Europa voor je op een rijtje. Op deze plekken zal je niet platgelopen worden door toeristen, maar hier kan je juist echt even tot rust komen.

1. Ponza, Italië
Naast dat het uitzicht al geweldig is, kan je hier heerlijk eten en genieten van een goed wijntje uit de streek. Dit eiland heeft een romantische sfeer en de avondwandelingen die je hier kan maken zijn daarom ook echt een aanrader.2. Belle-Île-En-Mer, Frankrijk
Parijs is natuurlijk geweldig, maar dit schattige eiland is ook zeker de moeite waard. Er is hier genoeg te doen, maar je komt er ook zeker tot rust. Surfen, zeilen of gewoon op je gemak het eiland rondlopen, het kan allemaal!
3. Grinda, Zweden
Wat Scandinavische invloeden kunnen nooit kwaad vinden wij! Dit is een heerlijk vakantieplekje en het is maar anderhalf uur van de grote stad Stockholm verwijderd. 
4. Texel, Nederland
Ook onze eigen landje mag ook best genoemd worden! Op Texel kan je heerlijke strandwandelingen maken, de fiets pakken en één van de vele musea bezoeken. Pluspunt; je hoeft er niet het vliegtuig voor te pakken. Dat scheelt ook weer!5. Stomboli, Italië
Als je echt opzoek bent naar zomerse temperaturen, dan is Texel misschien niet de perfecte locatie voor jou. Italië is daarentegen een echt vakantieland en gelukkig zijn er ook nog eilanden te vinden die niet overbevolkt zijn tijdens de vakantie. De natuur in Stomboli is echt prachtig en je kan gemakkelijk hele dagen relaxen op de mooie zwarte stranden.  
6. De Azoren, Portugal
Als we één van de eilanden van de Azoren moeten kiezen, dan gaan we toch voor São Miguel. Er zijn hier diverse vulkanische bezienswaardigheden en er is ook genoeg plek om een uitgebreide wandeling te maken. Daarnaast kan je ook even lekker achterover leunen bij de vele stranden die dit eiland te bieden heeft.
Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top