Travel

9 x de leukste hotspots in Nijmegen

Heb jij dit weekend nog niks gepland en kan je dus wel wat inspiratie gebruiken? Ook vandaag laten we je zien wat the places to be zijn in een leuke Nederlandse stad. Deze week is het fijne Nijmegen aan de beurt! Tijd om de leukste plekjes te verzamelen. 

Nijmegen staat dan misschien bekend als een van de leukste studentensteden, je kan er ook zeker terecht voor al je interieur-, design-, en kledingwensen. Er zijn genoeg fijne koffietentjes te vinden en ook aan lunchrooms geen gebrek. Met deze city guide kan je gemakkelijk de stad in alsof je het al jaren kent!

1. Bairro Alto
Voor een goed begin van de dag kan je terecht bij Bairro Alto. Je kan hier even helemaal tot rust komen terwijl je geniet van een vers taartje en een heerlijk bakje koffie. Verder kan je kiezen voor een goed belegd broodje of een salade en als het lekker weer is kan je zelfs je eigen picknickmandje samenstellen om vervolgens in het tegenover gelegen stadsparkje te gaan zitten! Daar houden we van.

2. Déjà Vu
De interieurliefhebbers onder ons kunnen gerust hun hart ophalen bij Déjà Vu. Deze interieurwinkel is onwijs groot, dus je kan er zeker flink wat tijd doorbrengen! Vier verdiepingen aan woonaccessoires en design meubels, maar je kan er bijvoorbeeld ook leuke cadeautjes scoren voor een fijn prijsje. De winkel zit midden in het centrum, dus je kan zo even naar binnen lopen.

3. Munt Saladebar
Tijdens een dagje weg is het altijd fijn om ergens even te kunnen opladen. Bij deze healthy hotspot kan je onder andere je eigen salade samenstellen, maar ze hebben ook heerlijke soepjes en sappen om van te genieten. Even de vitamines binnenkrijgen en je kan weer door. Ze hebben ook take away, dus die gezonde brownie of cheesecake is voor on the go!

 

Een bericht dat is gedeeld door @happyhealthysaar op

4. MOOD Conceptstore
Deze concept store geeft jonge designers een kans om hun unieke producten te showcasen. Je vindt hier allerlei mooie items waarvan je niet wist dat je ze nodig had. Mooie sieraden, planten, kaartjes en kleding; ze hebben het allemaal. De kans dat je niks mee naar huis wil nemen is klein, dus maak maar alvast wat ruimte! 

 

Een bericht gedeeld door WanderHabit (@wanderhabit) op

5. Down Town
Down Town is één van de favorieten in Nijmegen en dat is zeker te merken aan hoe drukbezocht deze hotspot is. Toch lukt het de eigenaren om een huiselijk gevoel te creëren met het interieur en de grote ramen. En het wordt nog beter! Je kan hier namelijk de lekkerste pancakes, wentelteefjes en smoothie bowls krijgen en daar zeggen wij natuurlijk zeker geen nee tegen. 

 

Een bericht gedeeld door DOWN TOWN (@downtownnmgn) op

6. Make my Day
Bij Make my Day vind je onder andere kleding, vintage spulletjes en LP's van merken van over de hele wereld. Zoals ze zelf zeggen doet het je denken aan de rauwe straten van New York, de hippe wijken in Londen, de amore uit Parijs, de stijlvolle sfeer van Scandinavië en de excentrieke Italianen. De items zijn uniek, maar ook betaalbaar en dat maakt het zelfs nog leuker.

 

Een bericht gedeeld door Marlou (@heimarlou) op

7. Winebar Lebowski
Zin in een lekker wijntje of een speciaal biertje? Winebar Lebowski is the place to be! Je kan hier gezellig zitten en even lekker achterover leunen. Ze serveren hier wijnen van over de hele wereld en als je echt fan bent, is het ook per fles verkrijgbaar. Naast de wijn en het bier, staan er ook lekkere hapjes op de kaart. Je kan hier dus echt even helemaal genieten.

 

Een bericht gedeeld door Daph (@daph.studio) op

8. Conceptstore 512
Deze concept store is eigenlijk drie winkels in één. Drie vriendinnen hebben samen de handen ineen geslagen en zo is dit pareltje ontstaan. Een modezaak, een plantenopvang en een theebar zijn samengevoegd en dat zorgt voor een leuke mix. Je vindt hier onder andere merken als Libertine Libertine en Won Hundred en ook de planten zijn zorgvuldig uitgezocht. Als je klaar bent met rondsnuffelen, kan je genieten van een heerlijke thee en één van de bijzondere stroopwafels met bijvoorbeeld geitenkaas. Erg bijzonder!

 

Een bericht gedeeld door NSMBL (@nsmbl) op

9. Meesterproef
Meesterproef zit gevestigd in de oude Honigfabriek en eigenlijk is dit terrein één grote hotspot met allerlei initiatieven van verschillende ondernemers. Alles wat in het restaurant geserveerd wordt, komt van lokale leveranciers en is van goede kwaliteit. Je proeft dat ze hier een passie hebben voor eten en het schijnt dat ze gebruik maken van oude technieken om de gerechten te bereiden. Het leuke aan dit restaurant is dat de oude details zijn behouden en daarmee ook de industriële sfeer. Het is even een gedoe om er te komen, maar dan heb je ook wat! 

 

Een bericht gedeeld door Emma (@encre_violette) op

 

Een bericht gedeeld door Loïs Jansen (@loisblog) op

Beeld thumb: @bairroaltocoffee, @marijejnsn, @heimarlou

Deel dit artikel
Back to top