Beauty

Dit voedsel kan je beter niet in de magnetron opwarmen

Als je een drukke dag achter rug hebt, is de magnetron toch wel echt je grote redder. Je tovert gemakkelijk een maaltijd op tafel die nog eens lekker smaakt ook. Al is het maar iets wat overgebleven is van gisteren, een opwarmmaaltijd of, en dit is onze favoriet, kaas op van alles en nog wat; it does the job! Toch zijn er een aantal dingen die je echt niét in de magnetron mag doen.

Voordat het helemaal misgaat, kan je maar beter weten wat je niet kan opwarmen in de magnetron. Het is een heel fijn ding, maar als het fout gaat, gaat het ook goed fout. En niemand heeft zin om de binnenkant van dit apparaat grondig te moeten schoonmaken na een explosie van eten. 

1. Ongepeld rauw ei
Als je een ei wil koken, zal je dat toch echt met water moeten doen. Je kan een pan gebruiken of een eierkoker, maar niet de magnetron. Voor je het weet zit je hele magnetron onder het ei, aangezien de hitte geen kant op kan. Dat wil je voorkomen...2. Broccoli
Als je broccoli in de magnetron doet, gebeurt er gelukkig niks echt ernstigs. Wel verlies je door het opwarmen heel wat voedingsstoffen en dat is wel erg zonde. Dit geldt overigens ook voor ander voedsel.3. Moedermelk
Als je een moeder bent, weet je waarschijnlijk wel dat het erg fijn is om een voorraad moedermelk in de vriezer te bewaren. Dat is natuurlijk helemaal prima, maar als je het wil gaan gebruiken dan kan je het beter niet opwarmen in de magnetron. De melk wordt al snel te heet en bepaalde gedeeltes worden heel warm terwijl andere stukken koud blijven. Door het te heet maken van moedermelk, verdwijnen de voedingsstoffen (waar je het juist allemaal voor doet). 4. Hete pepers
Je wordt er bepaald niet vrolijk van als je hete pepers in de magnetron stopt. De warmte kan er namelijk voor zorgen dat het stofje wat ze zo scherp maakt vrijkomt. Dit kan erg pijnlijk zijn aan je keel en aan je ogen, dus doe jezelf een plezier!5. Fruit
Het is niet zo dat je fruit niet in de magnetron mag opwarmen, maar je moet er wel mee uitkijken. Vooral als het gaat om heel fruit (appels, peren, druiven) moet je extra op je hoede zijn. Dit komt omdat deze fruitsoorten een schil hebben waardoor het vocht niet kan ontsnappen. En als het vocht niet kan ontsnappen... Dan mag jij je schoonmaakdoekje erbij gaan pakken. 6. Bevroren vlees
Ook bij bevroren vlees is het niet zo dat er geen magnetron bij te pas mag komen, maar er is wel één regel waar jij je goed aan moet houden. Zodra je het vlees in de magnetron hebt laten ontdooien, moet je het wel gelijk gaan bakken. Als je het laat liggen, kan je het maar beter niet meer gebruiken. 7. Eten wat al een paar keer is opgewarmd
Je kan eten in principe meerdere keren opwarmen, maar de kwaliteit gaat er wel keer op keer omlaag van. Ook moet je kliekjes gemiddeld binnen vier dagen opeten, want daarna kan het slecht worden voor je gezondheid. 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top