Fashion

10 basics die elke Française in haar garderobe heeft

Het liefst zouden we er elke dag zo stijlvol bijlopen als een echte Parisienne. De beauty geheimen hebben we al eens goed onder de loep genomen, maar wat zijn nou de items die geen enkele Française kan missen? Sommige kledingstukken kunnen echt een verschil maken in je garderobe en daarom zetten wij ze even onder elkaar.

Trend items komen en gaan, maar wat blijft elk seizoen weer hangen? Dat is de grote vraag waar wij wel degelijk een antwoord op hebben!

1. Een donkerblauwe of zwarte blazer
We hebben het hier niet over de blazer die iedereen wel kent. Echte Françaises geven er een extra twist aan en gaan bijvoorbeeld voor een blazer uit een mannencollectie en stijlen het dan met een mooie riem om het af te maken.

 

@Rouje Albert jacket 🎯

Een bericht gedeeld door Jeanne (@jeannedamas) op

2. Platte sandalen
Je bent waarschijnlijk erg gehecht aan je comfy sneakers, maar sandalen verdienen ook zeker een plekje in je garderobe! Je kan het overdag dragen, maar op een zomeravond staat het ook erg chic met bijvoorbeeld een lange jurk. 

3. Goed zittende jeans
Vaak zijn we opzoek naar de perfect kleur en washing, maar de pasvorm van een broek is echt het allerbelangrijkste. Een goede jeans kan je eindeloos combineren, waardoor je weer voor zowel overdag als 's avonds een look hebt.

4. Een grote trui van kasjmier
Oversized is iets wat we vaker terugzien bij Parisiennes. Een grote trui, een mooie riem, een goede jeans en je bent klaar! Je kan een grote trui over alles aangooien; skinny jeans, mom jeans, jurken, rokken... En om de echte Franse look te pakken te krijgen, moeten het natuurlijk wel items zijn van kwaliteit. Kasjmier is daarom the way to go. 

5. Een cocktailjurk met taille
Een cocktailjurkje zou iedereen in haar kast moeten hebben en het is al helemaal mooi als de taille hierin worden geaccentueerd. En nátuurlijk hoeft het niet alleen maar zwart te zijn, je kan bijvoorbeeld ook een leuk printje kiezen. Zo geef je het net wat extra's!

6. Een leren bikerjack
Het bikerjack is een echte klassieker en Françaises houden zich hier graag aan vast. Het valt te combineren met werkelijk alles en het staat iedereen goed. Zeker een musthave om in je kast te hebben dus!

 

Mirror, mirror on the wall... 🌿

Een bericht gedeeld door EMILI SINDLEV (@emilisindlev) op

7. Zwarte hakken
Hakken komen in allerlei soorten en maten en het enige wat hierbij belangrijk is, is dat ze zwart zijn. Je kan voor klassiek gaan, maar ook voor wat speelser. Geef er vooral je eigen twist aan!

8. Een jas met luipaardprint
Naast al de basic items die we hierboven genoemd hebben, verwacht je misschien niet zo snel een uitgesproken print, laat staan luipaard! Maar, met een hele basic look maakt een luipaardprint jas de outfit compleet. Zo simpel kan het zijn!

9. Een mannenoverhemd
Een overhemd in het blauw of in het wit creëert gemakkelijk een goede look, zonder dat het lijkt alsof je er al te veel moeite in hebt gestoken. Parisiennes dragen maar al te graag de kleding van hun man en vandaar dat ook het overhemd een beetje oversized mag zijn. 

 

Trying to be here mentally ⛄️😴

Een bericht gedeeld door FREJA WEWER (@frejawewer) op

10. Een trenchcoat
Een trenchcoat kan je dragen als het koud is buiten met bijvoorbeeld een dikke trui, maar je kan het ook uit de kast pakken als het wat warmer is. Françaises gaan voor zwart of beige en dragen de jas altijd met de kraag omhoog en een mooie riem om het af te maken. 

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top