Fashion

Na San Francisco wil Amsterdam de verkoop van bont verbieden

De verkoop van bont wordt steeds meer aan banden gelegd. Naast dat diverse steden, zoals San Francisco en West Hollywood, ervoor hebben gekozen om het aanbieden van dierenvelletjes te verbieden zijn er ook diverse merken die niet langer bont in hun collectie hebben.

Zojuist kregen wij een bericht dat Amsterdam graag in de voetsporen van de eerdergenoemde steden wil treden. Bont voor Dieren meldt dat de gemeente in eerste instantie de verkoop van dierenhuiden wil verbieden op markten. De Partij voor de Dieren stelde een initiatiefwet op hierover en dit najaar zal erover gestemd gaan worden in de gemeenteraad. 

Amsterdam wil al een langere tijd een bontvrije stad zijn. De Hartenstraat werd door Bont voor Dieren en wethouder Dierenwelzijn Laurens Ivens uitgeroepen tot eerste Europese bontvrije winkelstraat. Daarnaast verleent de gemeente geen subsidies aan evenementen waarbij bont wordt gebruikt.

Bont is echter wel veelvuldig te verkrijgen op Amsterdamse markten zoals de Albert Cuyp en de Noordermarkt. Vaak is het onduidelijk voor consumenten of het bont wat er verkrijgbaar is écht of nep is, waardoor ze niet een bewuste keuze kunnen maken.

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren: "Wij zijn heel blij dat Amsterdam deze stap richting een bontvrije stad heeft gezet. Na West Hollywood en Berkeley werd San Francisco afgelopen maand de derde bontvrije stad. Het zou geweldig zijn als Amsterdam dit doorzet en de vierde bontvrije stad ter wereld zou worden."

Wat vinden jullie van het plan? 

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top