Beauty

7 beauty geheimen van vrouwen uit Parijs

Als we één plek moeten kiezen waar we al onze fashion- en beautyinspiratie vandaan halen, dan is het sowieso Parijs. De Parijse vrouwen weten altijd de beste looks te creëren en het lijkt ze ook nog eens geen moeite te kosten. Maar wat zijn dan deze best bewaarde geheimen voor de natural beauty look? 

Wij gingen op zoek naar de manieren waarop ook wij die Parisian vibe te pakken kunnen krijgen. Zijn het speciale crèmes waar wij nog niet van af wisten of moeten we een bepaalde detox thee in huis gaan halen? Nee... Het is veel simpeler dan je misschien denkt.

1. Laat je haar in de nacht drogen
In plaats van het haar te beschadigen met de föhn en allerlei tangen, laten de Parijse vrouwen het lekker met rust. Door in de avond te douchen, kan je haar in de nacht rustig drogen. Zo word je wakker met lekker veel volume en slag. Niet te perfect dus! Het mag allemaal lekker natuurlijk. 

2. Was je gezicht met (micellair) water
In plaats van al die harde, huidonvriendelijke cleansers, kan je ook simpelweg een micellair water gebruiken. Dit product is heel zacht voor de huid en verwijdert gemakkelijk al het vuil uit je poriën. Zo makkelijk kan het zijn! Het is een goede vervanger van water uit de kraan, aangezien dit alle essentiële oliën uit je huid wast. 

 

You and I were probably never meant to be, but I loved every second that I spent with you.

Een bericht gedeeld door Les Parisiennes du monde (@lesparisiennesdumonde) op

3. Ga voor naturel
De Parijse vrouwen hebben niet veel nodig om een geweldige look te creëren en dat is nou juist het geheim. In plaats van alles weg te make-uppen, is het juist de bedoeling om bepaalde delen van je gezicht te accentueren. Less is more! Het is misschien niet wat je gewend bent, maar het staat je hoe dan ook prachtig. 

4. Het hoeft niet te perfect
Niks hoeft té perfect en het is juist de bedoeling dat het lijkt alsof je er niet te veel moeite in hebt gestoken. Effortless beauty, met de nadruk op effortless. Zo kan je een mooie knot een beetje uitschudden zodat het wat ruiger zit en een eyeliner uitvegen, zodat ook dat niet te strak getekend is. 

5. Parfum is niet alleen voor je nek en je polsen
Even snel parfum opspuiten zit er voor de Parijse vrouwen niet bij. Door tactisch de plekken te kiezen waar je het beste je parfum kan spuiten, haal je er het beste uit! Bijvoorbeeld de achterkant van je nek is een perfecte plek voor een parfumspray. Als iemand je knuffelt of als je je haren losgooit, komt opeens die geur weer op een positieve manier vrij. 

6. Huidverzorging is belangrijker dan wat dan ook
Als de basis maar goed is... Parijse vrouwen steken heel wat tijd en moeite in hun huidverzorging en dat is terug te zien. In plaats van een dure foundation, kopen zij een high end crème of olie. Slim! Ook de tijd nemen voor een heerlijk bad met fijne oliën is iets wat de dames in Parijs zeker doen.

 

via @murielle • Make your heart the most beautiful thing about you. 💭

Een bericht gedeeld door Les Parisiennes du monde (@lesparisiennesdumonde) op

7. Beauty moet leuk zijn
De beautyroutines in Parijs zijn erop gefocust dat je je er zo goed mogelijk bij voelt. Het moet je energie geven en een gevoel van zelfverzekerdheid opwekken. Weg met de detox thee en het crash dieet! Het moet wel leuk blijven. 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top