Beauty

Dit voormalige Victoria's Secret model zegt een slecht rolmodel te zijn geweest

Al tijden zijn er discussies over de lichamen van modellen in de mode-industrie. Vaak zijn de modellen super slank en dat kan een verkeerde invloed uitoefenen op het publiek. Ook de Victoria's Secret modellen zijn vaak een punt van discussie geweest, aangezien ook zij volgens sommigen een onrealistisch beeld neerzetten. Voormalig Victoria's Secret model Bridget Malcolm biedt hier nu haar excuses voor aan. 

Als model is het belangrijk om in shape te blijven, maar dit moet natuurlijk wel op een gezonde manier gebeuren. Soms denken modellen goed bezig te zijn, maar komen ze er later achter dat dit toch niet het geval was. Vaak zijn deze meiden toch een rolmodel voor velen en dat is ook precies de reden dat voormalig Victoria's Secret model Bridget Malcolm er nu openlijk over praat met onder andere een Instapost. 

Ook op haar blog biedt het model haar excuses aan voor het neerzetten van een ongezond lichaamsbeeld en het aanprijzen van ongezonde manieren om af te vallen. Ze laat weten last te hebben gehad van body dysmorphia, een stoornis waarbij je je lichaam anders ziet dan anderen. Hierdoor ging ze ongezonde gewoonten aanprijzen, omdat ze dacht dat er niks mis was met deze methoden. 

"I would like to acknowledge and apologise for some of the things I wrote and spoke about over the past couple of years. I genuinely thought that I was doing the right thing for my health and wellness. I now know that I was completely in the depths of body dysmorphia and it really worries me that I was not a positive role model out there."

Malcom geeft toe dat ze soms wel drie uur op een dag in de sportschool doorbracht, zonder daarbij genoeg te eten.

"I was extremely active, sometimes training two–three hours a day, and thought that made me fit. But if someone offered me a piece of fruit to eat, I would become so anxious and fearful at the thought of having to eat it (something unplanned) that I would nearly be sick with worry."

Ze had graag een beter rolmodel willen zijn en ze hoopt dat haar fans haar excuses kunnen aanvaarden. Ze is nu in ieder geval heel goed bezig en pakt het helemaal anders aan dan een aantal jaar geleden!

 

From that river to here 👋

Een bericht gedeeld door Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm) op

 

Progress has been made.

Een bericht gedeeld door Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm) op

 

Goooood morning planet 🦖❤️

Een bericht gedeeld door Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm) op

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top