Interior

9 trucjes om je woonkamer een knus gevoel te geven

Wat je ook probeert, het lijkt soms bijna onmogelijk om je woonkamer gezellig te maken. Gelukkig zijn er een hoop manieren om sfeer toe te voegen aan deze ruimte. Maak een combinatie van de onderstaande tips en wedden dat je er knus bijzit?

1. Flikkerend kaarslicht
Er gaat niets boven kaarsen om een ruimte gezellig te maken. Of je nou alleen thuis bent en relaxt op de bank met een kop thee, met je lover een serie kijkt of vrienden op bezoek hebt en gezellig kletst: kaarslicht maakt alles stukkenleuker. Ook als het niet winter is.

2. Prachtige lampen
Kies voor lampen die niet alleen functioneel zijn maar ook nog eens plaatjes zijn om te zien. Een enkele plafondlamp met hard licht zorgt wel voor genoeg zicht in een ruimte maar meerdere subtiele lampen zijn een stuk sfeervoller.

3. Voeg natuurlijke elementen toe
Of het nou hout is of een plant: natuurlijke materialen en objecten zorgen instantly voor een knus gevoel in huis.

 

Arsenalsgatan 4A, visning på söndag 25/2 #alvhem #kungshöjd

Een bericht gedeeld door Mäkleri & Interiör i Göteborg (@alvhem) op

4. Boeken zorgen voor gezelligheid
We lezen steeds minder vaak boeken maar toch kunnen we niet zonder. Het geeft karakter aan de ruimte. Stoor jij je aan alle verschillende kaften? Draai ze dan eens om zodat de bladzijdes in plaats van de rug naar voren staan. 

5. Creëer een knus hoekje
Er gaat wat ons betreft niets boven een hoekje waar je gezellig kunt wegduiken onder een warm kleedje. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabele love seat die bezaaid is met de nodige kussentjes en een fijn kleedje. Verlicht de plek met een mooie wandlamp en zet een klein tafeltje ernaast met koffietafelboeken en een geurkaars. Als dat niet knus is, dan weten wij het ook niet meer.

6. Plaats een open haard of houtkachel in het middelpunt
Een open haard of een houtkachel is natuurlijk ideaal om sfeer te creëren in een ruimte. Maak de warmtebron het middelpunt van de ruimte door je bank en alle andere zitmeubels eromheen te plaatsen. 

 

Fjällgatan, från arkivet✨ #alvhem #gamlamasthugget

Een bericht gedeeld door Mäkleri & Interiör i Göteborg (@alvhem) op

7. Kies voor een warm kleurenpalet
Naast alle bovengenoemde tips kun je er ook voor kiezen om een warm kleurenpalet in de woonkamer te gebruiken. Aardetinten zijn hiervoor bijvoorbeeld ideaal.

8. Creëer laagjes met verschillende structuren
Linnen in combinatie met fluweel zorgt bijvoorbeeld voor een lekkere clash en voorziet de ruimte voor een gezellige sfeer. Door verschillende lagen stoffen te combineren, verhoog je de 'aaibaarheid' van een ruimte maar ook de knusheid.

9. Voeg vintage details toe
Oude items zijn vrijwel standaard voorzien van karakter en daarom ideaal om coziness toe te voegen aan een kamer. Denk hierbij aan een kleurrijk kleed, het kastje van je oma of een ander erfstuk (bijvoorbeeld een dienblad of een lamp). 

 

Olivedalsgatan 23, såld #alvhem #linnéstaden

Een bericht gedeeld door Mäkleri & Interiör i Göteborg (@alvhem) op

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top