Fashion

In deze grote stad wordt het vanaf 2019 verboden om bont te verkopen

Er is een grote verandering gaande in de modewereld: steeds meer merken onthullen niet langer met bont te werken en bedrijven als Net-A-Porter en de Bijenkorf hebben de verkoop van de harige dierenvelletjes allang afgeschaft. Laatst onthulde Noorwegen, een land waar bont nog heel populair is, hun bontboerderijen te gaan sluiten.

Nu hebben we nog meer goed nieuws voor mensen die anti-bont zijn. In San Francisco wordt het vanaf 1 januari 2019 verboden om harige dierenvellen te verkopen. Dit geldt zowel in de winkels als het laten bezorgen van bont op jouw huisadres via een webshop. Een uitzondering op de regel zijn tweedehands en vintage items én schapen- en geitenhuid. 

Afgelopen dinsdag werd er unaniem voor deze wet gestemd. Ongeveer 50 winkels in de stad zullen hierdoor verkopen mislopen met een totale waarde van 40 miljoen dollar per jaar. Overtreden zij toch de wet? Dan krijgen ze een boete van 500 dollar per verkocht item van bont. Hun huidige voorraad aan dierenvellen mogen zij verkopen tot uiterlijk 2020. 

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top