Travel

Bye bye Rome en Florence: 5 x mooie bestemmingen in Italië die je moet bezoeken

Bye bye Rome en Florence: 5 x mooie bestemmingen in Italië die je moet bezoeken

Pasta, pizza, lekkere wijn, mooie natuur en de hipste mode: Italie heeft al jaren een warm plekje in ons hart. Je hebt misschien al eens een bezoekje gebracht aan Rome, Florence en Milaan en de kans is aanwezig dat Gardameer van jouw lijstje is afgestreept. Maar wist je dat er nog veel meer Italië bestemmingen die de moeite waard zijn?

5 Italië bestemmingen waar je nog niet aan gedacht hebt

Het land van de wijn, pasta en de knappe mensen: Italië is fantastisch. Je pakt zo het vliegtuig naar de grote steden als Rome, Milaan, Florence en Napels, maar er zijn nog zoveel meer mooie Italië bestemmingen die het bezoeken waard zijn. Bewonder vijf ervan (de lijst is eigenlijk eindeloos) hieronder.


Italië bestemmingen

1. Alberobello

Het is niet voor niets dat Italië een van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders is. Er is hier zoveel te ontdekken! Ooit van Trulli gehoord? Dit zijn kleine huisjes met een typische puntdak en Alberobello staat er vol mee. Alberobello ligt in de authentieke provincie Puglia, Italië. Slapen in zo een Hobbit huisje is natuurlijk een must als je deze plek gaat bezoeken en dat behoort zeker tot de mogelijkheden!

2. Lucca

Italië is het land van het lekkere eten, de charmante dorpjes en charmante steden. Soms hoef je niet zover te reizen om op bijzondere plekken te komen. De Toscaanse stad Lucca is perfect om met de fiets te verkennen en we hebben zo'n vermoeden dat je wel even bezig bent dankzij de talloze prachtige gebouwen en de rijke geschiedenis. Vanzelfsprekend is dit ook een hele fijne plek te genieten van al het fijns dat de Italiaanse keuken je te bieden heeft.

 

Een bericht gedeeld door ig.lucca (@ig.lucca) op

3. Burano

Wat zijn nu de mooiste Italië bestemmingen die je een keer gezien moet hebben? Noteer Burano maar op je lijstje! Elke centimeter van dit stadje is bedekt met kleurrijke huisjes en daarom een hemel van mensen die houden van het maken van mooie plaatjes. Het mini-eilandje staat bekend om het maken van prachtig kant en ook glaswerk is leuk om er te shoppen (dankzij het vlakbij gelegen Murano). 

4. Cefalù

Dit havenstadje op Sicilië heeft een hoop te bieden: een mooi strand én flink wat cultuur en geschiedenis. Breng zeker even een bezoekje aan de Duomo van de stad: hier vindt je de oudste mozaieken van het eiland.

5. Bergamo

Deze noordelijk gelegen stad is omringt door de Alpen en de Po-vallei met als gevolg een prachtige natuurlijk in de omgeving. Bergamo bestaat uit twee delen: het hoger gelegen Città Alta (het oude gedeelte dat gebouwd is op kliffen en omringt wordt door een Venetiaanse muur) en lagere Città Bassa (het moderne stuk). De nabijgelegen Serio Falls is ook het bezoeken waard: dit is de hoogste waterval van Italië.  

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top