Beauty

Met deze truc zorg je ervoor dat je haar minder snel vet wordt

We kennen allemaal wel de struggle; in de ochtend voor de spiegel beslissen of je haar er nog een dagje mee door kan. Ook al heb je het de dag ervoor al gewassen, het is binnen no time weer greasy. Je kan douchen wat je wil, maar het probleem ligt hem juist in het te vaak wassen van je haren... Oeps. 

Dus juist wanneer je netjes je haar wast, wordt het weer eerder vet. Maar, waarom? Het zit zo: met shampoo was je alle natuurlijke oliën uit je haar. Dit is inderdaad wat het vet maakt, maar je kan het simpelweg niet geheel verbannen. Je hoofdhuid maakt juist extra oliën aan om je haar weer te voeden en dan wordt het dus veel sneller vet. 

Geen zorgen, je hoeft het niet op te geven! Er is een manier om je hoofdhuid te trainen om minder snel over te gaan tot de productie van al die oliën. Het belangrijkste is dat er meer tijd komt te zitten tussen je wasbeurten. De eerste paar weken zijn het lastigst, maar het werkt echt!

Wij hebben een stappenplan opgesteld, zodat ook jij voor meerdere dagen achter elkaar een lekkere frisse coupe kan behouden. 

Dag 1 - Wasdag
Een goede wasbeurt is het halve werk. Kies een shampoo die je haar niet te zwaar maakt. Vaak zijn het de intensief verzorgende shampoos die nog sneller voor vet haar zorgen. 

Deze shampoo van Kerastase is verzorgend voor de hoofdhuid, maar tegelijkertijd erg luchtig. 

Kerastase Specifique Bain Vital Dermo-Calm 

Dag 2 - Droogshampoo
De uitvinding van de eeuw! Door droogshampoo te gebruiken kan je heel gemakkelijk je wasdag nog even uitstellen. Een tip hiervoor is om direct droogshampoo aan te brengen na het föhnen. Liever voorkomen dan bestrijden natuurlijk!

Deze droogshampoo van Batiste doet wonderen, maar er zijn er nog veel meer verkrijgbaar waar je het probleem goed mee aanpakt. 
Batiste Droogshampoo Cherry

Dag 3 - De creatieve oplossing
Waarschijnlijk is je haar nu toch wel een beetje vet geworden. De truc is om er creatief mee om te gaan. Het liefst verberg je het waarschijnlijk, dus dat is ook het plan! Je kan een sailor cap opzetten of je gaat voor een mooie baret of bandeau. Niemand die het ziet!

 

PARIS - CHIQ 💥💥💥♥️ @atelierdesfemmes #atelierdesfemmes #beret #offwhite

Een bericht gedeeld door Atelier des Femmes (@atelierdesfemmes) op

 

SALE SALE SALE ⭐️💫 20% OFF ❤️ coupon code: FEMMESXMAS #favorite #item #sale #kortingscode

Een bericht gedeeld door Atelier des Femmes (@atelierdesfemmes) op

Dag 4 - Appelcider azijn
De laatste dag is het zwaarst, maar nog even doorzetten! In plaats van shampoo, kan je gebruik maken van appelcider azijn. Dit product zorgt ervoor dat de pH-balans van je haar hersteld wordt, zonder dat het de natuurlijke oliën aantast. 

Het liefst ga je voor een biologische, rauwe azijn zoals deze van Bragg. 

Bragg Biologische Apple Cider Vinegar

Het is misschien even lastig, maar na een paar weken merk je echt al een groot verschil. Dat scheelt ook weer flink wat tijd in de ochtend!

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top