Fashion

Rihanna roept fans op Snapchat te verwijderen en dit is waarom

Je hebt het misschien wel voorbij zien komen; de belachelijke Snapchat-reclame over Rihanna en Chris Brown. De reclame was een Would You Rather vraag, waarbij je kon kiezen tussen 'Slap Rihanna' of 'Punch Chris Brown'. Fans reageerden al snel op deze respectloze reclame en nu komt ook de zangeres met een statement

Je zou het bijna niet geloven, maar op Snapchat was een reclame te zien die van geweld een grapje maakt. In 2009 sloeg Chris Brown zijn toenmalige vriendin Rihanna bont en blauw en op het sociale medium werd een twist aan die misselijkmakende situatie gegeven met behulp van eenWould You Rather quiz. De gebruikers van de app konden in de reclame kiezen welke van de twee muzikanten ze het liefst willen slaan... En nee, wij begrijpen het ook niet.

Fans zaten er al snel op en vroegen zich af waarom deze ad ooit is geplaatst. Snapchat kwam niet veel later met een excuses, maar de schade was natuurlijk al niet meer te herstellen. Volgens het bedrijf was de advertentie per ongeluk geplaatst en had dit nooit mogen gebeuren. 

"The advert was reviewed and approved in error, as it violates our advertising guidelines. We immediately removed the ad last weekend, once we became aware. We are sorry that this happened."

Rihanna hoeft niks te hebben van de excuses van Snapchat en plaatst op Instastories wat zij vindt van het voorval. Ze vraagt zich vooral af wat het punt was van de reclame. Het is in ieder geval duidelijk dat ze niks meer te maken wil hebben met de app en dat is natuurlijk meer dan logisch. 

De Fenty Beauty oprichtster roept fans op de app te verwijderen en reken maar dit massaal gebeurt. Dit zorgt ervoor dat Snapchat nog meer verlies lijdt. In januari had Kylie Jenner al een Tweet geplaatst waarin ze liet weten dat ze app nooit meer gebruikt. Dit zorgde ook voor een forse daling in de waarde van het bedrijf. 

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top