Beauty

Dit zijn de fijnste producten als je last hebt van een acnegevoelige huid

De zoektocht naar dé perfecte producten voor jouw huid is er eentje die nooit lijkt te eindigen. Er komen ontelbaar veel producten langs, maar er zijn er maar een paar die een ereplekje krijgen in je dagelijkse routine.

Met een acnegevoelige huid is het vallen en opstaan. Op het ene product reageert de huid goed, terwijl de ander het probleem alleen maar verergert. Dit is natuurlijk erg frustrerend en het kost daarbij ook veel meer tijd en energie dan dat je zou willen. What to do?

Wij delen graag een paar van onze all time favorites om de acnegevoelige huid de verzorging te bieden die het nodig heeft. Stuk voor stuk het proberen waard!

1. Lush Tea Tree water
Deze spray van Lush geeft je huid een boost en voelt heerlijk fris aan. Tea Tree heeft een anti-bacteriële werking en helpt dus tegen de ontwikkeling van onzuiverheden en puistjes. Dit product is zacht op de huid en kan dus elke dag gebruikt worden! Tea Tree water is perfect om je dag mee te starten, maar ook heerlijk om net voor het slapengaan te gebruiken. Het is makkelijk te gebruiken en zo help je je huid weer een handje. 

2. Dermalogica Daily Microfoliant
Dit product heb ik een tijdje geleden ontdekt en ik was gelijk fan! De Dermalogica Daily Microfoliant is het beste te omschrijven als een hele lichte peeling die je elke dag kan gebruiken. Het is een poeder die je moet aanlengen met water en ongeveer een minuut op je huid moet laten inwerken. Het is te vergelijken met een scrub, omdat het de celvernieuwing stimuleert, maar dan is deze lekker licht op de huid. Je merkt dat je onzuiverheden langzaam vervagen en dat je huid er stralender uitziet. Perfect dus!



3. Simple hydrating light moisturiser

Dit product is niet per se gericht op de acnegevoelige huid, maar het gaat er wel erg goed mee samen. Sommigen hebben het idee dat een crème niet te combineren is met een vettige huid, maar dat is zeker niet het geval! Je huid heeft vocht nodig en als dat het niet krijgt, dan zal je gezicht vettiger worden om dit te compenseren. Deze moisturiser van Simple is geschikt voor de gevoelige huid en bevat alleen maar de hoogstnodige ingrediënten. Dat is een groot pluspunt, want zo verklein je de kans dat je huid slecht zal reageren op het product. Nog een pluspunt; hij is lekker budgetproof!

4. Tea Tree olie
We zagen net de spray van Lush al voorbijkomen, maar je kan Tea Tree ook in een puurdere vorm gebruiken. Als je last hebt van een vervelend puistje, dan kan je deze aanstippen met Tea Tree olie en je zult zien dat die binnen de kortste keren vervaagd. Je kan deze olie ook voor nog veel meer dingen gebruiken, zoals bij andere huidproblemen of bij wonden. 

Het is echt een wondermiddeltje! De olie komt in een klein potje en is op heel veel plekken te koop. Het is altijd handig om dit product in huis te hebben, want je weet maar nooit wanneer je het nodig gaat hebben. Kijk wel uit, want deze olie is jammer genoeg wel giftig voor dieren. 

5. Ren Clean Skincare Make-up Remover
We hoeven je niet te vertellen dat het verwijderen van je make-up essentieel is om je huid tevreden te houden. Maar wat misschien minder voor de hand ligt, is dat het product waarmee je je make-up verwijdert ook invloed kan hebben op de staat van je huid. Het beste is om een milde remover te gebruiken, zodat je huid niet onnodig belast wordt. De Ren remover reinigt, zuivert en kalmeert de huid. Het product is geschikt voor alle huidtypes, dus zeker het proberen waard! 

6. Nivea neusstrips
Mee-eters zijn één van de meest hardnekkige onzuiverheden. Vooral op je neus gaat het op de meest onmogelijke plekken zitten, waardoor uitknijpen overduidelijk een no go is. Een handig trucje hiervoor is het gebruik van een neusstrip. Je plakt de strip op je neus, je wacht even en tada! Al je mee-eters gaan met de strip mee als je deze eraf trekt. Dat scheelt weer heel wat gedoe. Opgeruimd staat netjes!

Een tip is om niet elk product tegelijk te proberen en crème over crème te smeren. Je moet je huid de ruimte geven om alles te verwerken, want de werking van het ene product kan anders de werking van het andere product in de weg gaan staan. Geef het wat tijd! 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top