Beauty

Met deze 6 tips kom je binnen no time van je droge handen af

Vooral tijdens deze koude dagen lijkt het wel onmogelijk om zachte handen te krijgen. Je kan handcrème blijven smeren, maar echt zin lijkt het niet te hebben. Toch willen we niet opgeven! Wat moeten we veranderen in onze routine om onze handen tevreden te houden?

Wij hebben een paar van de beste tips bij elkaar verzameld, zodat je binnen no time van die pijnlijke handen af bent. 

1. Handen wassen
Het is belangrijk om je handen te wassen, maar doe het niet té vaak. Hier drogen je handen van uit en dat zorgt voor irritatie en schraalheid. Natuurlijk moet het elke dag wel een paar keer, maar doe het dan met lauw water en gebruik een milde zeep (pH neutraal).

2. Handschoenen
Handschoenen zijn niet alleen je allerbeste vrienden tegen de kou, ze beschermen je ook tegen schrale handen. Het is belangrijk om je handen warm te houden, aangezien dat de doorbloeding stimuleert. Een goede doorbloeding werkt positief op de celvernieuwing en dát zorgt dan weer voor een weerbare huid. Niet meer je handschoenen thuis laten liggen dus!

3. Bescherm ook thuis je handen
Ook in het huishouden zijn er factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op je huid. In schoonmaakspullen zitten bijvoorbeeld best veel agressieve stoffen die niet bepaald bevordelijk zijn voor de staat van je handen. De tip is om tijdens dit soort taken handschoenen aan te doen. Zo hebben je handen nergens last van! 

4. Handcrème
Ook al helpt alleen een crème smeren niet, het geeft je handen wel een extra beschermingslaagje. Sommigen zijn natuurlijk beter dan anderen, maar er zitten zeker een paar fijne tussen! Af en toe je handen wat extra voeding geven is een aanrader. Je kan ook met een dikke laag handcrème gaan slapen, zodat je handen de volgende dag weer heerlijk zacht aanvoelen. 

Dit zijn een paar van onze favoriete crèmes om je op weg te helpen
The Body Shop Hemp Hand ProtectorNaïf Nourishing HandcrèmeAveda Hand ReliefKIEHL'S Ultimate Strength Hand Salve - handcrème

5. Water drinken
Water drinken is voor alles goed! Net zoals voor je gezicht, hebben je handen ook veel baat bij het drinken van genoeg water. Tips nodig om ervoor te zorgen dat je voldoende drinkt? Klik hier

6. Scrubben / handmasker
Door je handen te scrubben kom je makkelijk af van alle dode huidcellen. Zo heeft je je huid weer een schone start en heb je geen last meer van die vervelende velletjes. Om het helemaal af te maken kan je daarna ook gebruik maken van een handmasker. Handmaskers voeden de huid diep en maken je huid weer helemaal zacht. Dit handmasker van Kokostar is lekker budgetproof en  je hoeft hem maar 20 minuutjes te laten zitten om weer ready to go te zijn.  KOKOSTAR HAND MOISTURE MASK

Verder zijn handmaskers nog op heel veel meer plekken te vinden. Bij bijvoorbeeld de Bijenkorf, HEMA en zelfs bij de Action. Aan opties geen gebrek dus!

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top