Fashion

9x de beste fashion tips die je ooit zal krijgen

Als het gaat om fashion, zijn er heel veel verschillende manieren om het aan te pakken. De één gaat all out, terwijl de ander liever voor een subtiele look gaat. Maar wat je voorkeur ook is, er zijn een paar fashion tips die bij iedereen van pas komen. 

Tips zoals 'draag geen kleuren die elkaar tegenspreken', kennen we nu wel. Wij hebben het hier over tips waar je als doorgewinterde fashion lover zelfs nog wat aan hebt! 

1. Investeer in tijdloze items
Hoewel we ons graag laten verleiden door de nieuwste trends, is het zonde om er bakken met geld aan uit te geven. Waarom? Trends zijn binnen de kortste keren weer voorbij en dan zit jij opgescheept met die dure broek waar je toen voor even zo blij mee was. Investeer liever in items waar je heel lang mee zal doen. Trends zijn leuk, maar focus je vooral op de staple pieces! Een goed excuus om die mooie tas eindelijk eens in te slaan. 

 

XX

Een bericht gedeeld door Monica Geuze (@monicageuze) op

 

This weather in my dreamcity 😍

Een bericht gedeeld door NOOR (@queenofjetlags) op

2. Probeer trends eerst uit
Voordat je de stap zet om mee te gaan in een trend, kan je er ook voor kiezen om het eerst uit te proberen met accessoires. Zo kan je experimenteren met printjes door eerst voor schoenen of een tas te gaan met een bepaalde opdruk, voordat je all out gaat met je kleding.

3. Outfit opleuken met een derde item
Een outfit hoeft niet altijd extravagant te zijn, maar er is een trucje om elke look net wat leuker te maken. Als je basis een shirtje en een denim broek is, dan maakt een opvallende tas of een paar mooie schoenen het helemaal af. Misschien doe je dit altijd al, maar het is goed om je er bewust van te zijn. Yara kiest bijvoorbeeld voor een opvallend tasje bij haar witte jurk. 

Lizzy kiest voor dit showstopping jasje om haar outfit naar een hoger niveau te tillen. Het schattige tasje maakt de look helemaal compleet!

 

Just chill’n #newyork #katespade

Een bericht gedeeld door Lizzy (@lizzyvdligt) op

 

sunday city stroll in my hometown is just the best

Een bericht gedeeld door Nikki Marinus (@nikkimarinus) op

4. Niet alles hoeft 'echt' te zijn
Sommige dingen zijn gewoon erg duur, terwijl de goedkopere variant net zo mooi is! Nu moedigen wij het zeker niet aan om een nep Chanel tas te kopen, maar zirkonia's in plaats van diamanten zijn bijvoorbeeld echt geen schande. Niemand die het ziet of het je kwalijk zal nemen.

5. Liever overdressed dan underdressed
Niets is vervelender dan ergens aankomen waar iedereen eruitziet om door een ringetje te halen, terwijl jij je lekker comfortabel hebt gekleed. Trust me, je wil er echt liever té goed uitzien dan dat je underdressed bent. Dus als je twijfelt over wat de dresscode is, ga dan altijd voor fancy! Ook geen straf natuurlijk.

 

Day 1 #nyfw @debijenkorf 📸 @michelleduijn

Een bericht gedeeld door Anna Nooshin (@annanooshin) op

 

Posé Dress: @adriannapapell via @maisonpr

Een bericht gedeeld door sara ras (@saar) op

6. Het kruisje op de achterkant van je jas
Veel mensen weten dit niet, maar dat kruisje aan de achterkant van je jas of blazer is bedoeld om de split bij elkaar te houden. Je 'moet' dit er dus afhalen! Vaak genoeg zien we meiden lopen met de mooiste duster coats, maar dit foutje is wel een beetje zonde. Dus, check vooral op stiksels en labels voordat je je kleding aandoet. 

7. Volg het wasvoorschrift
Die labeltjes die zo kunnen kriebelen en alleen maar in de weg zitten? Die zijn weldegelijk ergens goed voor. Het ene kledingstuk heeft andere zorg nodig dan de ander en op het label staat precies hoe of wat. Het zou zonde zijn als je een mooi shirtje na één keer wassen in de prullenbak kan gooien. Zorg goed voor al die pareltjes in je garderobe!

8. Platte schoenen en hakken
Welke schoenen kan je het beste dragen onder je rok of jurkje? Platte schoenen of hakken? Een hele simpele regel om te volgen is dat je platte schoenen moet dragen bij rokjes boven de knie en hakken bij rokjes die op of onder de knie komen. Nu moet je natuurlijk zelf kijken wat je mooi vindt, maar met deze tip zit je sowieso goed!

 

On my way to wine 🍷🇫🇷 #paris #goldenhour #bonjour #ootd

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

 

My love for you will never end! @cluse #moderosa #CLUSElovestories #frenchie #lover #iloveyou

Een bericht gedeeld door Roos-Anne van Dorsten (@moderosaofficial) op

9. Keep it simple
Kopen, kopen en nog eens kopen is niet de oplossing! Deze tip sluit een beetje aan op de allereerste die voorbij kwam, maar een uitpuilende kledingkast zal je zeker niet gelukkiger maken. Juist met de items waar je écht iets aanhebt en die wat toevoegen aan je collectie, kan je de leukste combinaties maken.

 

city girl on the country side

Een bericht gedeeld door SOPHIE MAY (@sophiemay) op

 

Dis voor dazzel in d’r natuurlijke habitat 🤪

Een bericht gedeeld door Diana Leeflang (@disfordazzle) op

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top