Beauty

Met deze trucjes fix je in no time je gebroken nagel

Het is dé nachtmerrie voor liefhebbers van mooie nagels. Je hebt net een prachtige manicure gehad en dan gebeurt het... je nagel breekt. Naast dat dit pijnlijk kan zijn, is het ook erg zonde. Je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! What to do?

Je hebt allerlei trucjes en middelen om ingescheurde nagels te voorkomen, maar soms is het toch ineens raak. Met één korte nagel rondlopen is geen optie, dus tijd voor actie! Wij hebben een paar methodes voor je bij elkaar gezocht, zodat je binnen no time weer ready to go bent. 

1. De theezakjes methode
Dé oplossing voor een gebroken nagel heb je waarschijnlijk al in huis liggen. Met een theezakje kan je het gebroken deel van je nagel namelijk heel makkelijk beschermen. Klinkt vaag? Geen zorgen! We leggen het stap voor stap uit.

1. Pak een ongebruikt theezakje (maakt niet uit welke) en knip hier een klein stukje uit. Dit stukje moet groot genoeg zijn om het scheurtje te kunnen bedekken. De thee in het zakje heb je voor dit trucje niet nodig. 
2. Vijl de nagel zo recht mogelijk.
3. Lak je nagel met een doorzichtig lakje (dikke laag).
4. Plaats het geknipte stukje op het gebroken deel van de nagel. Doe dit als de nagellak nog niet gedroogd is. 
5. Laat het drogen en lak je nagel daarna nog een keer met de doorzichtige nagellak. 

Na deze stappen kan je er nog voor kiezen om je nagel een leuk kleurtje te geven. Zo is die weer zo goed als nieuw!

 

Attempting to fix my corners! 💅 #teabagnails #brokennails #squovalnailproblems #teabagmethod

Een bericht gedeeld door Rhian (@nailsfromwales) op

2. Zijde 
Deze methode gaat een stapje verder dan de truc met het theezakje. Door een stukje zijde op je nagel te plaatsen, creëer je een soort beschermingslaagje. Dit kan je vergelijken met een pleister die je op een wond plakt, maar dan is deze onzichtbaar. 

De onderstaande video legt het helemaal uit!

3. Nepnagels
Je kan er ook voor kiezen om de breuk helemaal te verstoppen. Nepnagels zijn geweldig om je nagels langer te laten lijken, dus waarom zou je dit trucje niet ook gebruiken om een scheurtje te verbergen. Niemand hoeft te weten wat er onder je mooie nagels schuilgaat. Fake it till you make it!

 

Nagels uitgeprobeerd 😋 #oudroze #nepnagels #nietzogoedekwaliteit #voordelol

Een bericht gedeeld door Heufd (@jilvandepaer) op

4. Lijm
Deze methode is niet voor iedereen weggelegd, maar het biedt zeker een oplossing. Je kan je gescheurde nagel lijmen en je hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Ideaal, toch? Kijk wel uit! Niet iedereen reageert even goed op lijm en het kan daarom een allergische reactie opwekken. 

 5. Au naturel
Als je nagel niet zó ver gescheurd is dat je hem niet meer kan afknippen, dan kan je er ook voor kiezen om au naturel te gaan. Zo geef je de nagel wat rust en geef je het de ruimte om zo snel mogelijk weer te helen. Wel zo prettig!

Beeld thumb: iStock 

Deel dit artikel
Back to top