Interior

5 tips om georganiseerd te werk te gaan

Velen dromen ervan om al het werk op tijd op orde te hebben. Lekker alles onder controle! Dit is alleen moeilijker dan het lijkt... De planning zoals je hem aan het begin van de dag voor ogen had, blijkt vaak toch even anders te lopen.

Om productief te kunnen werken is het belangrijk om georganiseerd te zijn. Maar met al die taken en afspraken kan het soms lastig zijn om het overzicht te bewaren. Daarom hebben wij een paar fijne methodes om georganiseerd te werk te gaan voor je op een rijtje gezet. 

Probeer ze allemaal eens uit en kijk welke het beste werkt voor jou. Zo maak je het jezelf net wat makkelijker! 

1. Planner
Plannen, plannen en nog eens plannen! Door te plannen heb je een goed overzicht van hoeveel je af kan krijgen binnen een bepaalde tijd. Het levert een gezonde dosis zelfkennis op, want je kan jezelf soms veel sneller inschatten dan dat je eigenlijk bent. Zo weet je precies hoeveel hooi je op je vork kan nemen!

2. Agenda
Wie schrijft, die blijft. Veel mensen zijn de agenda volledig uit het oog verloren en denken alles te kunnen onthouden. Je agenda is juist je beste vriend! De kans dat je iets vergeet of dat je een dubbele afspraak inplant is veel kleiner als je dit boekje goed bijhoudt. 

3. Mapjes
Het kwijtraken van belangrijke papieren kan ervoor zorgen dat je bepaalde taken niet kan uitvoeren en dat is zeker niet bevorderend voor de productiviteit. Bewaar je documenten overzichtelijk in mapjes. Zo ben je altijd voorbereid!

4. Afvinken
Het afvinken van je taken is dé perfecte manier om jezelf te motiveren om door te gaan. Je krijgt een drive om de lijst af te werken en gaat daardoor punt voor punt af. Een hele leuke app om dit mee te doen is Wunderlist. Je raakt je to do list hierdoor nooit kwijt en het geeft een heel leuk geluidje bij elke afgevinkte taak (kleine bonus). Klik hier om de app te downloaden. Je kan het natuurlijk ook met de hand bijhouden! 

5. Constistentie 
Gebruik één agenda, één planner en ga zo maar door. Je kan de bovenstaande tips nog zo goed volgen, maar als je overal en nergens je informatie hebt staan kom je jammer genoeg niet ver. Personaliseer je items zodat je er geen afstand meer van wil doen.

Beeld: Instagram @yourstoryproductions

Deel dit artikel
Back to top