Beauty

Dit is dé oplossing voor chronisch droge lippen

Vooral tijdens de koude wintermaanden is het smeren geblazen met allerlei crèmes om je huid een beetje gehydrateerd te houden. Allemaal leuk en aardig, maar op één of andere manier willen je lippen nooit meewerken. 

Je kunt lippenbalsem smeren tot je een ons weegt, maar je lippen blijven schraal en droog. Het is pijnlijk en het ziet er niet erg fijn uit. Herkenbaar? Wij hebben de oplossing voor je: drie stappen voor zachte, kissable lips

1. De kern van het probleem
De rest van je gezicht is in prima staat, maar je lippen niet. Hoe kan dat? Anders dan de rest van je huid, produceren je lippen geen olie, talg of zweet. Dit zorgt ervoor dat de huid snel uitdroogt, waardoor je ook weer eerder je lippen gaat likken. Het likken zorgt alleen maar voor meer uitdroging en zo ontstaat er een vicieuze cirkel. 

Conclusie: je lippen zijn erg kwetsbaar. Wat kan je ertegen doen?

2. Een schone start
Een lekkere lippenbalsem over je schrale lippen smeren lijkt een goed idee, maar dat heeft jammer genoeg weinig zin. Deze dode huid kan niks meer voor je betekenen, dus die aanpak zal je niet ver brengen. Je kan het beste beginnen met een lipscrub, zodat alle ingrediënten van je lippenbalsem goed hun werk kunnen doen. Je kan je eigen lipscrub maken of je gaat voor een kant en klare versie. 

Deze lipscrub van Clinique heeft een scrubje aan de ene kant en een gekleurde lippenbalsem aan de andere kant. Handig om in je tas te stoppen, zodat een oplossing nooit ver weg is! Klik hier om het product te bestellen.

3. Een goede lippenbalsem
Laat de Vaseline maar liggen en kies voor een rijke lippenbalsem. Een aanrader is de NUXE ultra-nourishing lip balm. In dit product zit bijenwas en een zee van oliën, zodat jouw lippen weer heerlijk zacht door het leven kunnen. Weg met die vervelende velletjes! 

Klik hier om het product te bestellen. 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top