Beauty

Het merendeel van de Nederlanders haat Valentijn en nog meer leuke weetjes!

Een mooi bos bloemen krijgen, of een ander leuk cadeau, is altijd leuk maar met Valentijnsdag ligt de druk om met 'iets moois' te komen erg hoog. Misschien zijn wij Nederlanders gewoon te nuchter voor het 'commerciele gedoe' wat de dag van de liefde natuurlijk ook een beetje is.

Mooiwatbloemendoen.nl deed onderzoek naar de Nederlander, Duitser, Engelsen en Fransen en Valentijnsdag en deelde met ons een aantal leuke bevindingen. Zo blijkt dat 60 procent van de respondenten het leuker vindt om bloemen op een andere dag te krijgen omdat ze dit als een romantischer gebaar zien. Iets meer dan de helft (57%) wil graag vaker bloemen krijgen en tweederde vindt dat hij of zij vaker bloemen zou moeten geven. 

Hoewel rozen soms met passie en zelfs seks geassocieerd worden, blijkt 7 procent van de respondenten hier ook werkelijk aan te denken als ze rozen krijgen. Rozen staan meer symbool voor romantiek (35%). Toch wil 1% van de vrouwen direct het bed induiken met diegen van wie ze rozen krijgt...

Wat best wel shocking is, is dat maar liefst 44% van de Nederlanders Valentijnsdag haat (!). Daarmee zijn wij de grootste haters onder Nederlanders, Fransen, Engelsen en Duitsers. Fransen waarderen de dag het meest: 64 procent is er dol op en 49 procent viert het ook daadwerkelijk. 

Mensen verrassen liever iemand (60%) dan dat ze verrast worden (40%). Een kwart van de respondenten voelt zich verplicht om iets te doen voor een ander, met name mannen (31%), omdat ze bang zijn dat hun partner boos wordt. 

Wat ga jij dit jaar doen tijdens Valentijnsdag? 

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top