Interior

5 x de grootste interieurtrends voor het voorjaar van 2018

Net als in modeland zijn er op interieurgebied ook ieder seizoen nieuwe trends. Een goede basis is belangrijk maar met behulp van een aantal leuke accessoires, wat nieuwe kleuren in je huis en - als je budget het toelaat - een interior investment piece tover jij jouw stulpje om tot een nieuw geheel.

Maar wat zijn nou de interieurtrends van dit voorjaar? Wij hebben de vijf leukste voor je opgezocht en delen die graag met je!

1. Gekleurd glas
We staan er eigenlijk nooit bij stil dat glas vaak 'blank' is maar komend voorjaar komt hier verandering in. Gekleurd glas is helemaal hot: of het nou een glazen beker is, een vaas of een glazen potje. Naast grijs en groen glas zien we ook oranje en roze glas regelmatig terugkomen in de collecties van onze favoriete interieurmerken. En zeg nou zelf: maakt een vleugje kleur niet alles een stuk leuker?

Menu heeft een prachtige 'smokey' vazen en schalen in haar collectie die op een messing standaard staan. Perfect om fruit en bloemen in te zetten en dus helemaal on trend (want gekleurd glas én messing - zie hieronder).

Hoe leuk zijn deze potjes van Hay? Het okergeel en flessengroen doen lekker retro aan en zorgen voor een warme sfeer in de ruimte.

2. De poef
Lang was het poefje not done in je interieur. Je associeerde het met je vader of opa die languit op de bank lag en ondersteuning zocht voor zijn voeten. Anno 2018 heeft de poef een make-over gekregen. Vaak uitgevoerd in fluweel, soms met een fringe maar altijd anders dan standaard. Hoog op ons wensenlijstje!

Deze geweldige fluwelen poefjes zijn van Ferm Living. In een groep samen staan ze natuurlijk prachtig, maar één is ook erg mooi. 

Gubi heeft een poef in haar collectie die erg doet denken aan een bankje. Dankzij het ronde element vorm aan de bovenzijde, heb je een steuntje in de rug.

3. Pink galore
Hoewel de blushy tint het afgelopen seizoen al niet aan te slepen was, blijft roze ook dit voorjaar een graag geziene gast in het interieur. Sterker nog, het is dé trendkleur voor komende lente en zomer! Is jouw lover niet zo blij met de tint? Het hoeft niet heel zoet te zijn als je voor een variant gaat die gemengd is met wat grijs.

Ferm Living is een merk dat een kei is in het maken van de meest coole accessoires zoals deze oudroze bak op pootjes. Je kunt er perfect planten in zetten, maar ook tijdschriften en een vaas (dankzij het messing blad wat ervoor gemaakt is) behoren tot de optie. 


Wil jij een groot statement maken? Dan is deze bank van Muuto misschien iets voor jou. De zachtroze kleur is perfect te combineren met andere tinten en absoluut een blikvanger in je huis. 

4. Messing
Ook van messing kunnen we nog niet genoeg krijgen. Voor het najaar van 2017/2018 was messing al booming en ook dit voorjaar zijn er een hoop accessoires zoals lampen en kaarsenstandaards uitgevoerd in het materiaal. Het geeft een instant chic gevoel en dat kan zeker geen kwaad in menig interieur!

Deze originele kaarsenhouders van Menu staan hoog op ons verlanglijstje en vooral de messing variant is onze favoriet. Ook hier (net als bij de poefjes) is het leuk om een aantal bij elkaar te plaatsen maar ook met één heb je een bliknvanger aan de muur.

Op dit nachtkastje van Gubi staan prachtige messing accessoires. Zolang je dezelfde tint messing gebruikt, kun je gerust meerdere 'objecten' bij elkaar zetten voor een opvallend maar samenhangend geheel. 

5. Beige boost
Ook beige was een lange tijd een tint die je niet graag in je interieur terug zag. Want: stoffig en nietszeggend. Maar met beige kun je, mits je het goed combineert, juist wél een hele fijn sfeer creëren. Nog niet helemaal zeker of je om bent? Ga voor een wand uitgevoerd in een beigetoon: op die manier kun je 'm zo veranderen als het niet naar je zin is én ben je niet zoveel geld eraan kwijt.


In het lookbook van de nieuwste Ferm Living collectie was veel beige te zien: een perfecte tint voor gordijnen en de muur maar ook voor een statement object zoals het stuk 'koraal' op het tapijt.

& Tradition heeft hun klassieke bank dit seizoen uitgevoerd in een prachtige beigetint. Het is de ideale kleur om te combineren en dus perfect om een groot item, iets wat je niet zo snel verandert, in aan te schaffen. 

Beeld: Gubi, Muuto, Ferm Living, & Tradition, Menu, Hay

Deel dit artikel
Back to top