Beauty

Het zou zo maar kunnen dat we over 35 jaar geen chocolade meer hebben

Er zijn maar weinig vrouwen die niét dol zijn op chocolade. Geniet er nog maar van zo lang het kan, want er is een kans dat er gedurende jouw leven géén chocolade meer verkrijgbaar is in de supermarkt en het peperduur wordt. 

Dankzij klimaatveranderingen worden de landen rond de evenaar steeds warmer en dat is precies waar cacaobomen het beste groeien. Dit resulteert in een drogere omgeving en laat de cacaoboom nou net dol zijn op een hoge luchtvochtigheid. Landen als Ghana en de Ivoorkust, waar het merendeel van chocolade vandaan komt, zijn van plan de bomen hoger te plaatsen (bijvoorbeeld op bergen) maar komen daarmee in het vaarwater van bedreigde wilde diersoorten die de plant zouden vernielen. Niet echt een oplossing dus.

Mars heeft nu 1 miljard dollar toegezegd om een methode te ontwikkelen waarmee de boom genetisch gemodificeerd wordt en wel op drogere plekken kan overleven. Een oplossing maar niet de beste vinden wij. Waarom niet met zijn allen proberen nu eens echt de opwarming van de aarde zoveel mogelijk te voorkomen? 

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top