Beauty

7 manieren om te voorkomen dat jouw haar dunner wordt

Willen we allemaal niet een flinke bos gezond haar hebben? Helaas komt dat niet uit de lucht vallen. Je bent van nature gezegend (of niet) met een bepaalde hoeveelheid haar. Nu moeten we voorkomen dat deze niet onnodig uitvalt.

Gezond leven zonder flinke stress kan helpen haaruitval te voorkomen maar wat zou je nog meer kunnen doen? Wij zochten 7 manieren op om je manen zo vol mogelijk te houden voor je op.

1. Begin nu al met een anti-aging shampoo
Niet alleen je huid veroudert, jouw haren natuurlijk ook. Doorgaans gebruiken we geen shampoo om veroudering en alles wat erbij komt (poreuzer haar dat sneller uitvalt of afbreekt) te voorkomen. Jammer, want er zijn wél shampoos die je kunnen helpen.


Alterna - Caviar Moisture - Replenishing Moisture Shampoo bij Haarshop.nl

2. Fohn je haar eens een keer niet droog en laat de stijl- of krultang liggen
Ben jij een verfent gebruiker van hitte tools om je haar te drogen of in model te brengen en ga je niet voorzichtig om met de warmte? Dan is de kans groot dat jouw haar de nodige schade heeft opgelopen. Gun je lokken eens een dagje rust en droog ze voorzichtig met een handdoek of een speciale doek die overtollig vocht uit je haar wegzuigt.

3. Maak je haar sterker van binnenuit
Gezonde voeding en zo min mogelijk stress is heel belangrijk maar je kunt er niet altijd alles aan doen. Wil je jouw lichaam een handje helpen? Slik dan speciale vitamines die bedoeld zijn om je manen sterker te maken.

4. Schaf een haarvriendelijke borstel aan
Wij zijn fan van de Mason Pearson haarborstels en het fijne is dat die ook een statisch effect verminderen. Even een pittige aanschaf maar je hebt er zoveel plezier van!


Mason Pearson Handy Bristle B3 bij Skins.nl


5. Slaap op een zijden kussensloop
Dit is niet alleen goed voor je huid, ook je haar heeft er baat bij. Een zijden kussenhoes is namelijk net zo zacht voor je gezicht als voor je manen. 

6. Laat traditionele haarelastieken links liggen
Bandjes met een metalen of plastic sluiting kunnen je manen beschadigen. Ga liever voor een Invisibobble of een budget variant hierop.

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top