Travel

Dit Italiaanse dorp betaalt je om er te komen wonen!

Hou jij van zon, pizza en van heerlijke wijn? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! De burgemeester van dit Italiaanse stadje heeft namelijk aan CNN laten weten dat je geld van hem krijgt. Het enige wat je hoeft te doen, is verhuizen naar het pittoreske plaatsje.

Het kleine stadje Candela is perfect gelegen tussen populaire streken als Campania, Basilicata en Molise. In dit dorpje vind je de schattigste straatjes en felgekleurde huisjes, precies wat je zou verwachten van een Italiaans stekje.  

Helaas dreigt het langzamerhand een spookstad te worden. Inmiddels zijn er nog slechts 2700 inwoners. De voornaamste reden hiervoor is dat de jongeren verhuizen naar de grote steden om daar een toekomst op de bouwen en zij laten de ouderen achter.

De burgemeester van dit dorp Nicola Gatta wil daar graag verandering in brengen. Hij heeft er maar liefst 2000 euro voor over om een gezin van vier of meerdere personen naar Candela te laten verhuizen. Ook moet je een volledig inwoner worden van dit plaatsje: parttime er bivakkeren is dus geen optie. Daarnaast moet je minimaal 7500 euro per jaar verdienen.

Ciao Bella! Wie zien we daar? 

Beeld: Franceso Pio Delvecchio & Comune Candela

Deel dit artikel
Back to top