Beauty

Zo zorg je ervoor dat je het hele jaar een mooi bruin kleurtje hebt

Mensen met een bruine huid ogen vaak knap en gezond dankzij hun tintje. Helaas schijnt de zon hier in Nederland zelden en is je vakantiekleurtje lang vasthouden niet altijd mogelijk. Dit zijn zes tips om ervoor te zorgen dat jij het hele jaar door een perfect bruin huidje hebt.

Regel 1 Scrubben is the key
Wanneer het om zelfbruinen gaat, is het ongeacht wel seizoen belangrijk om de huid goed te scrubben. Het maakt een groot verschil als het gaat om een egale huid zonder vlekken. 

Regel 2 Vermijd alcohol
Het is belangrijk dat je kiest voor een zelfbruiner waar geen alcohol en/of parabenen in zit. Dit droogt de huid uit en zorgt ervoor dat je bruine kleur sneller afbreekt.

 

🇫🇷

Een bericht gedeeld door Hailey Baldwin (@haileybaldwin) op

Regel 3 Verminder
In de zomer kun je net even wat bruiner zijn om het geloofwaardig over te laten komen. Let erop dat je naar de wintermaanden toe steeds iets vermindert. Doe in plaats van twee laagjes nu nog maar één. Het geeft een natuurlijker effect en zorgt ervoor dat het niet nep eruitziet.

Regel 4 Let op je handen
Omdat je huid in de winter droger is dan in de zomer, kan het zo zijn dat het product sneller intrekt op de droge plekjes zoals jouw handpalmen en knokkels. Let daar dus goed op en was tussendoor je handen.

Regel 5 Patchworken is niet erg
Je wintergarderobe laat maar bepaalde delen van je lichaam zien. Hierdoor is ‘patchwork tanning’ een goed idee. Dit houd in dat je alleen de plekken bruint die je kunt zien met je kleding aan zoals, schouders, handen, knieën, ellebogen en voeten.  

 

@bof ✨ 💓 #BOF500

Een bericht gedeeld door Taylor Hill (@taylor_hill) op

Regel 6 Doe voorzichtig bij je gezicht
In de wintermaanden willen we ook een mooie gloed in ons gezicht creëren en zelfbruiner is daar een perfect product voor. Het vermindert roodheid en zorgt ervoor dat jouw tanden en ogen er witter uitzien. Let er wel op dat je niet te veel zelfbruiner in je gezicht aanbrengt. Het moet er wel geloofwaardig uitzien.

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top