Fashion

Je kunt nu de trotse eigenaar worden van een jeans die gedragen is door Marilyn Monroe

Tommy Hilfiger heeft in zijn leven heel wat items, waaronder modestukken, verzameld met een bijzonder verhaal. Maar je kunt natuurlijk niet alles eeuwig houden. De ontwerper veilt daarom een deel van zijn collectie om geld op te halen voor 'Autism Speaks'.

Onder die stukken die hij laat veilen, zit een denim broek van niemand minder dan Marilyn Monroe. De overleden superster droeg de jeans in de jaren '50 film River Of No Return. In die tijd was het niet normaal om een spijkerbroek te dragen. "She was among the first to wear jeans", aldus film producer Sam Shaw in zijn beok Marilyn Among Friends. "She would get a new pair of jeans from an Army-Navy outlet store, go to Santa Monica beach, go into the sea, drenching the jeans till they clung to her body, then stay in the sun. The jeans dried to her form like a leotard."

Door het dragen van denim zette Marilyn Monroe een nieuwe trend: al snel wilden talloze vrouwen een jeans hebben. Het is overigens niet de enige spijkerbroek die Hilfiger had van Marilyn: hij gaf er al één weg aan Britney Spears en één aan Naomi Campbell.

De spijkerbroek van Marilyn wordt 21 oktober geveild en er wordt naar verwachting 20.000 tot 40.000 dollar voor neergeteld. Klik hier voor meer informatie over de veiling.

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top