Beauty

Dior, Gucci, Céline, Louis Vuitton en meer modemerken werken niet langer meer met size zero modellen

Het was een tijd een trend in modeland en wij vragen ons af waarom. Extreem dunne modellen is voor niemand prettig om te zien: een lege blik, uitstekende botten en ingevallen wangen leiden wat ons betreft alleen maar af van kleding. Gelukkig is er een grote verandering gaande.

Luxe conglomeraten LVMH en Kering hebben de handen ineen gesloten om het 'size zero' model te verbannen. Dit betekent onder andere dat Gucci, Céline, Dior en Louis Vuitton de catwalk vanaf nu alleen maar gaan vullen met modellen die aan de 'gezondheidsstandaard' voldoet.

Vrouwelijke modellen moeten minimaal maat 34 hebben en mannen maat 44. Ook mogen modellen onder 16 jaar niet gebruikt worden om 'volwassen' kleding te showen. Ieder model moet voordat de klus begint een medisch certificaat overhandigen waarin staat dat ze fit genoeg zijn om te werken. Ook goed is dat er vanaf nu bij elke show een psycholoog of therapeut aanwezig moet zijn.

Nu hopen dat alle andere modehuizen volgen die niet onder bovenstaande overkoepelende bedrijven horen. Een verkeerde standaard en slecht omgaan met modellen had allang aangepakt moeten worden. Maart dit jaar moesten 150 modellen bijvoorbeeld nog uren wachten in een donker trappenhuis terwijl de twee casting directors van Balenciaga uitgebreid gingen lunchen. Gelukkig werd het duo erna ontslagen.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top