Wedding

Een bruid klaagt American Airlines aan voor 2,9 miljoen euro om deze reden

Het is misschien wel het ergste wat een bruid kan overkomen. De jurk past niet meer, er komt een vlek op of er zit een haaltje in. Wat Yewande Oteh uit New Jersey overkwam is nog net een tikkeltje erger en daarom klaagt de vrouw nu American Airlines aan.

Volgens Yewande heeft een stewardess van American Airlines haar bruidsjurk opzettelijk tijdens de vlucht naar Jamaica verwoest met rode wijn. Wat gebeurde er precies? Yewande kreeg toestemming haar bruidsjurk in een kast van het vliegtuig te hangen. Toen de vrouw dit probeerde te doen werd stewardess Melanie Masters naar verluid ‘verontwaardigd en geïrriteerd’. De stewardess  verbood haar de jurk in de kast te hangen en wees haar naar de bagagebakken boven de stoelen van de eerste klas.

De bride-to-be verplaatste de jurk en ging vervolgens op haar eigen stoel in economy zitten. Dit is waar ze zag dat de stewardess met behulp van andere stewardessen iets in de bagagebak bij haar jurk plaatste. Ook zouden de stewardessen ten koste van Yewande grappen hebben gemaakt. Na het landen kwam de bruid erachter dat haar jurk onder de rode wijn vlekken zat. En dat een week voor de bruiloft!

De claim stelt dat de bruidsjurk schade had opgelopen die absoluut onherstelbaar was. Dit resulteerde in enorm verdriet bij Yewande die niet meer naar haar jurk kon kijken zonder in huilen uit te barsten. Daarom klaagt de bruid American Airlines aan voor 75.000 dollar, per persoon, aan schade die toegebracht zou zijn aan haarzelf en aan haar vier familieleden die op dezelfde vlucht zaten. Bij elkaar is dit een claim van zo’n 3,4 miljoen dollar, omgerekend 2,9 miljoen euro.

De bruid verklaar dat de schade aan de jurk haar grote dag heeft verpest en dat het een leven lang aan onherstelbare schade heeft veroorzaakt. De stewardess verklaart dat dit totaal niet is hoe het is gegaan. Hoe de zaak afloopt is dus nog even afwachten.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top