Beauty

Dit zijn de 6 grootste make-up trends voor najaar 2017 / 2018

Nog heel even en dan moeten we eraan geloven: de temperaturen zullen zakken onder de 15 graden en de herfst begint officieel. Stiekem hebben we er al zin in want dan kunnen we onze nieuwe en warmere kleding eindelijk uit de kast halen.

Bij een nieuwe gardrobe hoort een nieuwe make-up look. Maar wat zijn de trends voor de herfst en winter van 2017 en 2018? Wij zochten ze voor je op en delen de meest draagbare met jou.

Barely there (but still there)
Bij deze make-up look is het nauwelijks te zien dat je iets op je gezicht hebt, maar draag je wel degelijk wat. Met wat zachtroze en lichtbruin kun je jouw ogen aanzetten en je lippen bedek je met een matte tint die dichtbij je natuurlijke kleur ligt. Een mooie basis met een subtiele blush is ook belangrijk. Je wimpers zet je aan met wat bruine mascara. Wij spotten deze trend onder andere bij Isabel Marant, Dries van Noten en Alexander McQueen.

Alexander McQueen
Isabel Marant
Dries van Noten

Doll eyes
Ga je een avondje uit? Dan is deze look iets voor jou. Megagrote poppenwimpers waren onder andere te zien op de catwalk bij Jeremy Scott, Chanel en MSGM. Je kunt de look zelf namaken door flink wat mascara op te doen en een paar wimpers samen te laten kleven. Wimper extentions zijn ook een manier.

Jeremy Scott
Chanel

MSGM

Updated Gothic
De gothic look was tijdens jouw middelbare schooltijd juist helemaal niet of wel jouw ding. Anno 2017 heeft deze make-up stijl een update gekregen. Niet een everyday look, maar wel iets wat je kunt dragen om een statement te maken. Donker aangezette ogen zijn natuurlijk belangrijk en deze combineer je met en bloedrode lip. De look was onder andere te zien bij Valentino, Fenty x Puma by Rihanna en Philipp Plein.
ValentinoFenty x Puma by Rihanna
Philipp Plein

Dewy
Een gezonde glow (niet te verwarren met glim) willen we allemaal wel hebben en ook de modemerken zijn erover uit dat een subtiele glans op je gezicht helemaal goed is voor komend najaar. De look was onder andere te zien bij Burberry, Christopher Kane en Giambattista Valli. Creëer zelf een dewy huid door deze goed te moisturizen, vloeibare highlighter met je foundation te mixen of ga voorzichtig (!) aan de slag met 'vettige' substanties als vaseline en kokosolie: stip de plekken aan waar je de nadruk op wilt leggen en smeer het goed uit.
Burberry
Christopher Kane
Giambattista Valli

The Bold Lip
Wil je een statement maken maar het wat subtieler aanpakken dan de Doll Eyes of Updated Gothic trend? Dan is een opvallende lip meer iets voor jou. Ga voor een opvallende tint zoals bij Anna Sui, Jason Wu of Hussein Chalyan.
Anna Sui
Jason Wu
Hussein Chalayan

Rock 'n Roll Eyes
Deze look is een variant op de klassieke smokey eye. Donkere kleuren rond de ogen is wat de klok slaat maar het maakt niet uit in welke vorm je het doet, zolang je maar in een rock 'n roll setting zou kunnen figureren. Deze trend zagen we onder andere bij Giorgio Armani, Versace en Balmain.
Balmain
Giorgio Armani
Versace

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top