Fashion

Deze 6 celebrities werden vanwege hun maat geweigerd werden door designers

Eerder deze week werd uit een interview met Ashley Graham en New York Magazine duidelijk dat het model met haar maat 48 moeite heeft designers te vinden die haar willen kleden. Ze moest zelfs het Met Gala in 2016 missen omdat geen enkele ontwerper een jurk voor haar wilde maken.

In een modewereld waar de standaard maat wordt gezien als een size zero, een Europees maatje 30, heeft Ashley Graham met haar maat 48 het niet altijd even gemakkelijk. Ze heeft dan ook regelmatig te maken met designers die het lastig vinden om met haar te werken of het zelfs compleet weigeren.

Nu blijkt dat Ashley Graham niet de enige is in Hollywood die te maken heeft met de ‘standaard’ maat die designers hanteren. Gelukkig begint dit beetje bij beetje te veranderen en begint de mode-industrie zich steeds meer aan te passen. Toch zijn er behoorlijk wat grote en bekroonde sterren die te maken krijgen met discriminatie vanwege hun kledingmaat. Hieronder een zevental celebrities die geweigerd werden door designers.

Khloé Kardashian
In een interview met Harper’s Bazaar US gaf Khloé aan dat ze vanwege haar maat buiten de boot viel. Op shoots met Kourtney en Kim ging de aandacht van de stylisten naar de andere twee Kardashian’s uit omdat er weinig te vinden was in haar maat. Nu de realityster behoorlijk wat is afgevallen heeft ze ineens wel de aandacht van de mode-industrie te pakken. “I was too much work for [stylists] or they had nothing in my size. I wasn't even that crazy big!"

Christina Hendricks
De roodharige Christina wist de aandacht van het publiek te trekken dankzij haar rol in Mad Men. Hoewel de show haar curves en rondingen viert, en deze ook prominent in beeld brengt, had Christina Hendricks de grootste moeite om met haar maat 42 jurken te vinden voor diverse awardshows. "People have been saying some nice, wonderful things about me. Yet not one designer in town will loan me a dress," vertelde de actrice in een interview met Daily Record. Hoewel ze zich met haar figuur buitengesloten voelt door de mode-industrie voegde ze er wel aan toe dat ze nooit onder druk is gezet om af te vallen voor een rol.

Octavia Spencer
Octavia Spencer ontving een Oscar en een Golden Globe voor haar rol in The Help en toch had de actrice moeite om een designer te vinden die haar aan een jurk wilde helpen voor deze evenementen. Tegen People vertelde Octavia Spencer; "I'm just a short, chubby girl. It's hard for me to find a dress to wear to something like this. It's a lot of pressure, I'll tell you. No designers are coming to me."

Dascha Polanco
Ze werd een ster dankzij haar rol in Orange is the New Black, maar ondanks dat ze speelt in de hit van Netflix en 2.4 miljoen volgers heeft op Instagram vond een van haar favoriete designer merken het niet de moeite haar te kleden. En dat terwijl ze behoorlijk wat geld had uitgegeven aan het label. "I had a situation with a high-end brand the other day where I had personally invested so much money purchasing their items, and I love what they do, so I had my publicist reach out to their PR team. Their response was, 'Oh, you're not the sizes we have, not right now, maybe in the future,'" Dascha laat het er niet bij zitten. Zelfs als ze haar nu zouden willen kleden dan zou de actrice het aanbod afslaan. “I will not give them the pleasure.”

Melissa McCarthy
In 2012 was het voor de Bridesmaids actrice, die zelfs genomineerd was voor een Oscar, onmogelijk om een designer te vinden die haar een jurk wilde lenen voor de Academy Awards. "In 2012, I couldn't find anybody to do a dress for me. I asked five or six designers - very high-level ones who make lots of dresses for people - and they all said no." De confrontatie zorgde ervoor dat Melissa McCarthy haar eigen kledinglijn oprichte. De actrice heeft een geschiedenis in de mode en studeerde zelfs aan de Fashion Institute of Technology. De kledinglijn is bedoeld om vrouwen te helpen en ze goed te laten voelen over wie ze zijn en hoe ze eruit zien.

Ashley Graham
Het model verscheen op de rode loper van de afgelopen Academy Awards in een speciaal gemaakte jurk van Bao Tranchi, maar Ashley Graham gaf toe dat het een behoorlijke klus was om een jurk te vinden. "I've just been insanely busy—I mean first of all trying to find a dress for the Oscars, girls my size, these girls this size [gesturing to her chest], I mean it has been a whole job in itself. So I am happy tonight with my outfit," vertelde het model op de rode loper aan E!

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top