Fashion

9x de beste vintage shop tips van Rachel Zoe

Rachel Zoe begon als stylist van de sterren. Tot haar klanten kring behoorde Hollywood’s grootste sterren als Jennifer Garner, Anne Hathaway en Kate Hudson. Inmiddels houdt de stylist zich niet meer alleen bezig met het kleden van mensen in andermans design maar is ze zelf ook ontwerpster.

Inmiddels is Rachel Zoe al zo’n twintig jaar een bekende naam en met haar liefde voor vintage en seventies looks nemen wij dan ook maar wat graag advies van haar aan. Nu deelt ze haar tien beste tips wanneer het op vintage shoppen aankomt.

Weet wat voor een shopper je bent
Ben je een vintage shopper die puur en alleen op merk en designer kleding afgaat of ben je gewoon opzoek naar een mooi en uniek item. Ben je een verzamelaar of wil je lekker kunnen browsen tussen de rekken?

About last night in my favorite @shoprachelzoe Marlene dress #twinning #goldengirls #summer2017

Een bericht gedeeld door Rachel Zoe (@rachelzoe) op

Shop met een duidelijk doel
Het moment dat Rachel Zoe een vintage winkel binnenstapt weet ze wat ze wil. Ze zwerft niet zomaar doelloos door de winkel, ze is opzoek naar een schat. 'I always say I’m on a treasure hunt. I feel like I've spent my whole adult life on a treasure hunt because clothing is my art; it’s what I collect; its what I invest in; it’s what I like to look at; it makes me happy.' Wanneer je een winkel inloopt moet het bloed door je aderen beginnen te stromen en je de adrenaline voelen.

Zoek naar items van hoge kwaliteit
Volgens Rachel Zoe is er niks zo belangrijk als kwaliteit. Ookal zit er een prijskaartje aan dat je niet kunt weerstaan als het niet van goede kwaliteit is omdat er iets aan kapot is dat niet te maken valt dan is het de investering niet waard.

Doe onderzoek
Weet wat een item waard is zodat je niet meer voor een vintage stuk betaald dan nodig is. Zoek online naar vergelijkbare items om te zien of het item voor een redelijke prijs verkocht wordt.

Vertrouw op je gevoel
Bij twijfel niet doen is de tip van Rachel Zoe. Hoewel ze zich zelf nooit aan deze regel houdt zegt de stylist dat je altijd op je gevoel af moet gaan in deze situatie. Koop nooit iets uit een impuls.

Voorkom spijt
Wanneer je bij twijfel richting de ‘Ja’ leunt, koop het. Er is volgens Rachel Zoe niks zo erg als spijt hebben van iets wat je niet hebt gekocht maar graag had willen hebben. Mocht de aankoop je een schuld opleveren, ervoor zorgen dat je de huur niet kunt betalen of dat je de rest van de maand op water en brood moet leven, laat het dan zitten. Anders moet je de aankoop als een investering zien.

Wees zuinig op je spullen
Heb je iets op de kop getikt uit de 5 euro per kilo bak. Laat het dan zeker even stomen. Heb je iets in een classy vintage winkel gescoord. Vermijdt de stomerij dan zoveel mogelijk. Te veel wassen van vintage items is slecht voor het materiaal.

Bewaar je klassieke designer items
Doe nooit je Chanel tas weg en bewaar die Gucci zonnebril. Op een gegeven moment zijn het allemaal designer collector items en worden ze meer waard.

Ken de trends
Op dit moment is denim in. Rachel Zoe zegt op zoek te zijn naar geborduurde denim en mom jeans. Het is de trend dus moet ze ernaar op zoek. Ook geeft ze aan dat alles van Chanel of Gucci de moeite waard is. Volgens de stylist zijn dit merken die nooit uit raken.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top