Fashion

Plus-size model Ashley Graham kon niet naar het MET Gala vanwege deze belachelijke reden

Ashley Graham is zo’n supermodel dat er altijd fantastisch uitziet. Met make-up, zonder make-up, met kleren, zonder kleren. Maar omdat het model niet het standaard modellenmaatje nul heeft scoort ze lang niet zoveel klussen en verschijnt ze stukken minder vaak op rode loper events als een Kendall Jenner of Bella Hadid. Waarom?

Ashley Graham is een plus-size model en dat werkt niet altijd in haar voordeel. Zo moest ze het MET Gala van 2016 gedwongen missen omdat ze geen enkele designer kon vinden die een jurk voor haar had. In een interview met New York Magazine vertelde het model waarom ze niet bij het jaarlijkse evenement aanwezig was. “I couldn’t get a designer to dress me, you can’t just show up in jeans and a T-shirt.”

 

@NYMag

Een bericht gedeeld door A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) op

Toch had het niet allemaal met haar maten te maken. Ashley Graham voegt eraan toe dat ze niet de juiste connecties met ontwerpers had en er dus niet genoeg tijd was om voor haar een ontwerp te maken. Maar het moge duidelijk zijn dat wanneer Ashley Graham de ‘juiste’ maten had dit een stuk minder moeilijk geweest zou zijn. Designers hebben namelijk sample maten van hun collecties beschikbaar, maar deze zijn vaak in maatje 30 en 32 gemaakt. Ashley Graham heeft maat 44. De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft maat 42.

Afgelopen december kreeg Ashley ook al te maken met ontwerpers die weigerde haar te kleden vanwege haar maten. Dit maal was het verzoek haar te kleden voor de cover van de Britse Vogue, uiteindelijk droeg het model items van Coach op het magazine.

 

What can you do better in lingerie? 🙃 full🎥@elleusa.com

Een bericht gedeeld door A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) op

Toch lijkt het erop dat er verandering zit in de manier waarop designer zich gedragen tegenover plus-size. Afgelopen MET gala verscheen Ashley Graham in een couture jurk van H&M en kreeg zelfs complimenten van Rihanna “Rihanna said I looked hot as fuck”. Rihanna heeft gelijk, Ashley Graham ziet er te gek uit!

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top