Fashion

BEWEZEN! Dit is hoelang mensen elke dag op Instagram zitten

We kunnen er niks aan doen, maar we houden van Instagram. We kunnen urenlang verdwalen in allerlei hashtags en accounts. Soms weten we zoveel van iemands leven dat die kennis in het echt voor awkward situaties kan zorgen. Om nog maar te zwijgen over het per ongeluk liken van een eeuwen oude foto van je geheime liefde.

Hoewel we zelf weten dat we behoorlijk veel tijd op het social media platform doorbrengen hadden we geen idee hoeveel minuten we gemiddeld per dag op Instagram besteden. Tot nu, want Instagram heeft het in kaart gebracht. Een jaar geleden lanceerde Instagram de functie ‘stories’ en dat heeft ertoe geleidt dat mensen nog meer tijd aan het social media platform besteden. Meer mensen plaatsen een story en meer mensen kijken er langer naar.

Uit het onderzoek blijkt dat gebruikers van Instagram met een leeftijd onder de 25 jaar gemiddeld iets meer dan 32 minuten op de app zitten. Mensen met een leeftijd boven de 25 jaar gebruiken Instagram 24 minuten per dag. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar denk er even over na. Een aflevering New Girl is korter dan de tijd die mensen per dag op Instagram zitten.

Van ongeveer alle bedrijven die een Instagram account hebben, hebben ongeveer de helft Instagram Stories gebruikt om hun bedrijf te promoten. Logisch sinds niemand meer reclames op televisie bekijkt.

De meest populaire hashtags op Instagram zijn ook direct door het social media platform bekend gemaakt. De top drie bestaat uit #goodmorning, #work en #goodnight.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top