Fashion

Steun de LGBTQ-gemeenschap en vecht tegen stigmatisering met deze speciale Levi's collectie

Helaas is het anno 2017 nog steeds noodzakelijk om te benadrukken dat iedereen, no matter what, gelijkwaardig is. Levi's maakt zich sinds jaar en dag hard voor totale en absolute gelijkheid en lanceert voor een vierde keer een speciale Pride collectie om de LGBTQ-gemeenschap te steunen.

Dit jaar staat in het teken van het vechten tegen stigmatisering. "Fighting stigma on any level is important. We feel that it's our responsibility to stand up for the issues of our time", aldus Grant Barth, Chief Merchandising Officer. "Levi's has always been on this journey: fighting for equality, human rights, and giving everyone a voice."

Inspiratie voor de collectie werd dit keer gehaald uit de Aids Memorial Quilt: een gigantisch patchwork kleed bestaande uit diverse stukken waarop mensen die aan de ziekte zijn overleden, worden herinnerd. Onze favoriete stukken uit de collectie zijn zeer geliefde t-shirt met het Levi's logo erop in regenboogkleuren, een pet met het gekleurde logo en de blauwe bandana. Ook zit er een patchwork jeans short in, als knipoog naar de quilt.

De collectie is nu hier te bestellen en verkrijgbaar in geselecteerde Levi's retailers. De opbrengsten gaan naar Designers Against Aids, Harvey Milk Foundation en Stonewall Community Foundation. Win win, zeggen wij!

Bekijk de items en het Aids Memorial Quilt hieronder!


Beeld: Levi's / Getty Images

Deel dit artikel
Back to top