Fashion

Is het punk om altijd maar je tieten en billen te laten zien?

Miley Cyrus wist headline na headline te behalen toen ze als voormalig Disney sterretje de wereld shockeerde met haar uitgestoken tong, haar halfnaakte pakjes en suggestieve bewegingen en gebaren. Toen ze tijdens haar mini break met Liam Hemsworth ook nog eens poedelnaakt op een sloopkogel ging zitten was het hoogtepunt bereikt.

Nu staat Miley op de cover van Harper’s Bazaar en praat ze over die fase in haar leven en hoe ze zich geërotiseerd voelde. 

'In the beginning, it was kind of like saying, "F**k you. Girls should be able to have this freedom or whatever." But it got to a point where I did feel sexualized,'

De zangeres wijst er verder op hoe nu iedereen er constant half naakt bij loopt. Zelfs op chique aangelegenheden zoals het Met Gala is er veel bloot te zien.

'Even at the Met Gala, everyone had their boobs out, everyone had their ass out, so what’s punk about that now? It’s more punk actually for me to not.'

Miley heeft sinds haar Wreckingball periode een behoorlijke transformatie ondergaan en voelt haarzelf dan ook behoorlijk ver verwijderd van de persoon die zij toen was. Ook vertelt ze in het interview hoe geshockeerd mensen waren van de pakjes en twerkbewegingen die Miley op het podium deed. Ook daar heeft de zangeres een duidelijke mening over.

'People were so shocked by some of the things that I did. It should be more shocking that when I was 11 or 12, I was put in full hair and makeup, a wig, and told what to wear by a group of mostly older men,'

Voor de shoot van Harper’s Bazaar zien we dan ook een andere kant van Miley Cyrus. De 24-jarige zangeres poseert met worden als “love” en “strength”. Als een echte boho hippie chick draag Miley een kroon van madeliefjes en zien we haar liggen op een gigantisch hart gemaakt van bloemen.

Beeld: Harper'z Bazaar, Getty Images

Deel dit artikel
Back to top