Mama

Is het oké om je kind van vier een korset te laten dragen?

Afgelopen week werd North West, het vierjarige dochtertje van Kim Kardashian en Kanye West, op straat gespot in een korsetje. Deze top droeg het kleine meisje over een zijde jurkje. Kim Kardashian is zelf een groot fan van waist trainers en korsetten omdat het haar zou helpen haar zandloper figuur te behouden, maar is het ook een geschikt kledingstuk voor een kind?

Dit is dan ook precies waarom het outfitje van de kleine North voor ophef heeft gezorgd. Is het oké om je kind van vier jaar in een korset te hullen? Kim Kardashian hulde haar dochtertje in een perzikkleurig jurkje met daaroverheen een korset van stof. Hoewel ze de volwassen kledingkeuze voor de kleine Nori direct verdedigde in een video en in een Tweet op Twitter ging de discussie los.

“I would never put my daughter in a corset! Relax it’s a dress I bought that is fabric that laces up and looks like a corset!”

Korsetten zijn ontworpen om het vrouwenlichaam extra te benadrukken en te seksualiseren. Tegenwoordig wordt het kledingstuk vaak gedragen door burlesque danseressen. Een korset zit strak om het lichaam en de taille aan en kan met een koord strak getrokken te worden. Het korset is populair vanwege het insnoerende effect wat zorgt voor een zandloperfiguurtje met extra nadruk op borsten en billen. De volwassen en sexuele uitstraling van het kledingstuk is dan ook precies wat de ophef veroorzaakt.

Reacties op social media waren dan ook niet mals “Why is this baby wearing a corset?”, “This is a mess”, “What has the world come to?” De vraag bleef onbeantwoord. Want is het oké om je kind van vier een korset te laten dragen?

 

#KimKardashian addresses #NorthWest's faux corset.

Een bericht gedeeld door efb. (@entertainmentforbreakfast) op

Beeld: Bruno Press
Deel dit artikel
Back to top