Beauty

Deze bizarre trend is de nieuwste hype op het gebied van plastische chirurgie

Sproetjes, een spleetje tussen je tanden of een kuiltje in je wangen wanneer je lacht. Allemaal hele schattige uiterlijke kenmerken waar je wel of niet gezegend mee bent. Sproetjes kun je tegenwoordig bij je tattoo artist krijgen en bij je tandarts kun je terecht voor een spleetje tussen je tanden. Maar daar blijft het niet bij, want het lijkt erop dat een kuiltje in je wangen de nieuwste rage is.

Volgens Allure Magazine vragen steeds meer vrouwen de plastische chirurg om zo’n schattig kuiltje in de wangen dat verschijnt wanneer je lacht. Tijdens de behandeling maakt de arts een klein sneetje in de wang waarna de spier onder het oppervlakte van de huid wordt bevestigt. Op deze manier is het kuiltje zichtbaar wanneer de persoon glimlacht, maar niet wanneer het gezicht ontspannen is.

Een behandeling als deze kost zo’n 800,- tot 2500,- dollar en duurt maar dertig minuten. Hoewel de aanvraag naar deze lachkuiltjes steeds groter wordt is een behandeling niet zonder risico. Net als elke andere cosmetische ingreep kunnen er problemen optreden, de kuiltjes kunnen teveel opvallen in het gezicht, onnatuurlijk eruit zien of op de verkeerde plek geplaatst worden. Niet echt het risico waard toch? Trouwens, wij zouden ook een veel betere bestemming voor dit geld kunnen bedenken.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top