Beauty

Zo voorkom je dat chloorwater jouw haar en huid verpest deze zomer

De kans is groot dat jij deze zomer meer dan eens het zwembad in plonst maar ook dat je flink wat tijd hebt besteed aan een sunkissed velletje (spraytan?) en mooie gekleurde lokken hebt. Helaas is chloorwater funest voor huid en haar.

Chloor is vrijwel noodzakelijk in zwembadwater om bacteriegroei tegen te gaan maar stript je huid en haar tegelijkertijd van al haar natuurlijke oliën en beïnvloedt de kleur ervan. Met een badmuts het water in te gaan is niet echt ons ding maar gelukkig zijn er andere trucs om ernstige schade te voorkomen.

 

8 hours straight. 🎀 #fwrdtravels

Een bericht gedeeld door Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) op

Zo bescherm jij jouw manen
(1) Maak je haar bijvoorbeeld nat voordat je het zwembad in gaat met normaal water. Je manen nemen dan al water in zich op waardoor er weinig ruimte over is voor het chloorwater. (2) Je kunt ook een leave-in conditioner in je haren masseren om het te beschermen van het zwembadwater. 

Zo bescherm je jouw huid
(3) Smeer je lichaam in met waterresistente zonnebrandcreme voordat je het zwembad in gaat. Dit vormt een beschermende laag tussen jouw lichaam en het chloor. (4) Klaar met baantjes trekken? Smeer je lichaam zo snel mogelijk in met een moisturizer om te voorkomen dat je huid uitdroogt en je tan vervaagt. 

Tot slot
(5) Stap altijd onder de douche zodra je het zwembad uitkomt. Zo spoel je het chloorwater van je af en voorkom je dat het nog schade berokkent als je het bad uit bent.

 

Dip, dip. 💦

Een bericht gedeeld door JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) op

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top