Beauty

Hoe je kunt trainen als je echt een hekel hebt aan sporten

Sommige onder ons vrouwen zijn enorme sportfanaten die niet vies zijn van een intense trainingssessie zo nu en dan, maar wij hebben toch zo het idee dat dat er maar weinig zijn en de meeste liever lekker relaxen. Dus wat moet je nou als je echt een bloedhekel aan sporten hebt, maar toch wat beweging wilt?

Sommige hebben een hekel aan teamsporten, andere aan balsporten, maar eigenlijk is er altijd iets wat je leuk vindt, en waarvan je het eerst misschien nog niet eens wist. Ben je er nog niet helemaal uit? Hieronder hebben wat wat tips die hopelijk kunnen werken en hoe je tóch aan het sporten raakt, ook als je er een hekel aan hebt. 

1. Kom erachter waarom je er een hekel aan hebt
Vind je het saai? Zie je op tegen het zweten of de spierpijn? Kom er eens achter waarom je zo’n hekel hebt aan sporten, en kom erachter hoe je het leuker kan maken. Ook is er de kans dat als je een hekel hebt aan sporten, je het niet goed doet. 

2. Push jezelf niet te hard
Wíl je wel hard sporten, maar heb je geen zin om er uren aan te besteden of honderden squats en sit-ups te doen? Doe het dan ook gewoon niet. Begin rustig aan en bouw het op. Begin gewoon eens met een korte work-out van een kwartiertje, of zelfs 10 minuten. Zo kan je er elke week een paar minuten aan vastplakken en zul je ook nog eens je conditie zien groeien. 

3. Er zijn sporten waarvan ze niet eens als een sport voelen! 
Een bloedhekel aan voetballen, hardlopen, pilates of wielrennen? Best begrijpelijk, maar gelukkig zijn er ook sporten waarvan je amper doorhebt dat je aan het sporten bent als je het eenmaal doet. Wat dacht je van zwemmen? Dit kan zelfs samen met je vriendinnen. Wat ook nog (samen) kan, is skeeleren, touwtje springen (heel goed voor je!), schaatsen en dansen! Misschien is dat wel wat voor je. 

Beeld thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top