Mama

WIN! Met deze lepels kun jij jouw baby zelf laten eten zonder kliederboel + win zelf een setje

Kleine baby's worden groot en er komt een moment dat melk alleen niet meer voldoende is. Zo rond vier maanden mag je proberen mini hapjes te geven aan je baby om hem of haar kennis te laten maken met verschillende smaken en vanaf ongeveer zes maanden zijn ze echt toe aan 'volledige maaltijden' in de vorm van vaste voeding.

Ik heb een kindje van bijna zes maanden oud en ben al een tijdje bezig met het geven van de zogenaamde oefenhapjes. Niet elke smaak wordt gewaardeerd maar als mijn zoontje enthousiast is, dan neemt hij graag de controle over de lepel wat resulteert in de nodige rotzooi want heel praktisch zijn normale lepeltjes voor kleine kindjes niet. Het voedsel glijdt er namelijk zo vanaf omdat het helemaal gepureerd en dus heel vloeibaar is. Jammer, want het is juist zo leuk om hem enthousiast te zien over eten en het heft in eigen handen te laten nemen.

Gelukkig heb ik ontdekt dat er een manier is waarop hij wél zelf aan de slag kan met een lepel, namelijk met de NumNum pre-spoon. De speciale lepel, die in twee verschillende vormen te krijgen is (voor wat dunner vloeibaar eten en voor dikkere purrees), heeft geen ronding waarmee je het eten opschept maar speciale groeven waar de voeding in blijft hangen. Je baby kan dus zelf met de lepel in het bakje met eten 'dippen' om het vervolgens naar zijn of haar mondje te brengen en het eraf te sabbelen.

Dat klinkt ideaal dus ik moest het even proberen. En het werkt! De hand-mond coordinatie is nog niet optimaal bij mijn baby waardoor er heus nog wel wat gemorst wordt, maar ik zie dat hij erg enthousiast reageert op het dopen en het zelf richting de mond kunnen brengen van de lepel. Zodra hij zelf rechtop kan zitten in een kinderstoel, lijkt het mij dé ideale manier om hem eten te geven.

De NumNum lepels en bijbehorende kom zijn te verkrijgen via de webshop van NumNum en bij deze verkoopadressen. Wil jij liever een setje winnen? Klik dan op de button hieronder om mee te doen en beantwoord de vraag.

Deel dit artikel
Back to top