Fashion

12 oefeningen die Kendall Jenner doet om in shape te blijven

Net als wij moet ook Kendall Jenner trainen voor haar gespierde, slanke lichaam. Ja, er zijn nog steeds modellen die niet alles kunnen eten wat ze willen zonder ook maar een grammetje aan te komen! Op haar website vertelde ze wat ze doet om haar lichaam zo afgetraind te houden. 

En dit zal je misschien verbazen, maar nee, het is geen extreme workout die urenlang duurt en waar een ontelbaar fitnessapparaten aan te pas moeten komen. Kendall's fitnessroutine bevat namelijk 12 oefeningen die je gewoon thuis kunt doen en bij elkaar maar zo'n 11 minuten duren! Benieuwd? We leggen ze hieronder alle 12 voor je uit.

1. Forearm plank
Ga in een een plank-positie liggen met je onderarmen op de grond waarmee je je lichaam ondersteunt en sla je handen in elkaar. Je lichaam zou nu een rechte lijn moeten zijn van je hoofd tot je voeten. Hou dit vast voor 30 seconden. 

2. Hand plank


3. Forearm side plank
Dit is een soort planking op je zij. Lift jezelf van de grond met je ene onderarm, en strek je andere arm in de lucht. Doe dit voor 15 seconden en wissel daarna van zij. 


4. Side plank elbow-to-knee crunches
Ja, de naam klinkt zeker lastig, maar het valt eigenlijk heel erg mee. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is in dezelfde positie als nummer 3 blijven 'leunen'. Stel je strekt op dat moment je linker arm in de lucht, buig die dan naar beneden, terwijl je je linkerbeen naar boven buigt. Tik zo 5 keer je elleboog tegen je knie aan en wissel dan van zijde. 

5. Hands plank with around-the-world arm and leg raises


6. Rocking hands plank
Dit is een soort planken op je handen, maar dan laat je steeds je gewicht wat naar voren zakken dat je armen nog meer onder je komen te staan. Doe dit 15 seconden. 


7. Knee to elbow in forearm plank
Simpel! Neem de positie van de forearm plank weer aan en trek simpelweg je knieën om de beurt naar binnen, richting je borst. Doe dit 10 keer. 

8. Raised toe touches


9. Bicycle crunches
Dit is eigenlijk hetzelfde als normale crunches (die waarschijnlijk iedereen wel kent), maar dan terwijl je fietsbewegingen met je benen maakt.

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner) op


10. Bent-knee jackknives
Ga op je billen zitten en doe je armen achter je hoofd. Trek allebei je knieën naar je borst, en strek ze daarna helemaal uit. Terwijl je je benen uitstrekt leun je je bovenlichaam naar achter, zodat je goed je balans moet vinden. Doe dit 15 keer.

11. Russian twist


12. Donkey kicks
Ga op je knieën zitten en zet je onderarmen op de grond met je handen opnieuw in elkaar. 'Kick' nu je benen om de beurt achter je de lucht in, dit is supergoed voor je bilspieren! Doe dit 15 keer per been.

Beeld thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top