Beauty

Deze 5 hacks moet je gelezen hebben voordat je jouw voetjes in het zand zet dit weekend

Het is weekend, je lange werkweek is voorbij, en alsof dat al niet genoeg happiness is, mogen we ook nog eens genieten van een temperatuur van gemiddeld 30 graden. Na een lange, barre winter en zelfs lente is dit waar we op hebben gewacht en de tripjes naar het strand zijn gepland.

Maar als je zoals velen van ons niet gezegend bent met een huisje op vijf minuten afstand van het strand, ben je er wat minder vaak te vinden dan iemand die dat wel is en zijn er menig dingen die je niet weet van de grote zandbak. Gelukkig hebben wij de 5 beste strand hacks, do's & dont's en tips voor je op een rijtje gezet om zo jouw stranddagje vlekkeloos te laten verlopen.

Want we weten natuurlijk allemaal dat zonnebrand, heel veel water, een handdoek en je bikini meenemen cruciaal is voor je dagje zon. Maar wat komt er nog meer bij kijken, wat zijn echte do's & dont's en wat is nog meer mega handig om bij je te hebben?

1. Zakjes, zakjes, zakjes
Strand betekent zand en zand in je spullen betekent niet veel goeds. Zeker als je een tas hebt met weinig dichte vakken, is dit een super goede oplossing. Ga op zoek naar kleine zakjes, tasjes en etuitjes om je portomonnee, telefoon, sleutels en alles wat belangrijk is in te bewaren.

2. Shop een cute koeltas
Een kleine koeltas is ideaal voor je ijskoude flesje water en je fruit. En wees niet bang dat je rond moet gaan lopen met zo'n gekke tas, want er zijn genoeg schattige, kleine en vooral hele leuke koeltasjes te vinden.

3. Neem altijd lippenbalsem met zonfactor mee
Vaak smeren we ons netjes in met SPF op een lange, zonnige dag, maar komen we er later op de dag achter dat we onze lippen zijn vergeten. En verbrandde lippen hebben is niet leuk want de scheurtjes zorgen ervoor dat je die zomerse, roze lipkleur niet kan dragen. 

4. Pak een paraplu in
Een paraplu? Ja, echt! Jezelf op het heetste moment van de dag beschermen voor de brandende zon is natuurlijk mega belangrijk, maar de paraplu is niet daarvoor! Leg de plu neer en graaf het handvat goed in et voilà, je hebt een afdakje voor al je spullen! Zo blijft je eten en drinken koud, waait er niet teveel zand in je tas en kun je in de schaduw een boekje lezen.

5. Een opblaasband is niet alleen leuk in de zee
Als je nog geen opblaasband in huis hebt, ren dan snel naar je dichtsbijzijnde Action om er één te bemachtigen. Want in het water is zo'n band natuurlijk geweldig, maar ook op het strand zelf komt 'ie goed van pas. Zo kun je de band gebruiken als custom made stoel, als bescherming voor je nootjes, chips of andere etenswaren én als hoofdsteun voor wanneer je aan het bijbruinen bent. Ideaal toch?

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top