Beauty

Onze geliefde avocado's veroorzaken problemen en mensen belanden in het ziekenhuis

Als er iets is waar we echt niet meer omheen kunnen, is het wel avocado. De vrucht (ja, vrucht) is heerlijk voor op toast, in een salade en als guacemole bij de nacho's. En het beste, de yummy goodness bevat natuurlijk vet en is mega gezond. Toch zit er een gevaarlijk randje aan avocado en het gaat zelfs zo ver dat mensen in het ziekenhuis belanden. Wat gebeurt er?

''Avocado hand'', zo wordt het handletsel genoemd waar veel mensen al voor naar het ziekenhuis hebben moeten gaan na het verkeerd snijden van hun avocado. Ja, we doen het helemaal verkeerd! De avocado in de lengte snijden en de pit aanvallen met het scherpste mes wat je hebt kan extreem gevaarlijk zijn, omdat je mes de pit kan missen en vervolgens zo door je hand heen gaat. Ouch.

De juiste en meer veilige manier is om de avocado door de breedte te snijden om vervolgens de pit zo uit de onderste helft te knijpen. Veilig, en Instagram proof! Je krijgt hierdoor namelijk perfecte (halve) ringen van avocado om je broodje mee te beleggen of om je salade mee te garneren. Dus, de volgende keer dat je wilt gaan genieten van het groene goedje, doe wat rustiger aan en snijd op de goede manier! 

Beeld: StockSnap

 

Deel dit artikel
Back to top